Vilanova je lanskega 22. novembra prestal operacijo tumorja v grlu in okrevanje je potekalo dobro, zato se je kmalu vrnil v klub in nadaljeval delo pomočnika Pepa Guardiole. Poleti je nato sam prevzel krmilo katalonskega velikana, s katerim mu je šlo v prvem delu sezone odlično. Današnja vest o ponovnem nastanku tumorja pa je vesele obraze Kataloncev nemudoma spremenila v otožne.

Španski mediji poročajo, da je zaradi zdravstvenih težav Vilanove Barcelona danes odpovedala novinarsko konferenco predsednika kluba Sandra Rosella, ki bi morala biti ob 12. uri. Sledili bi intervjuji z igralci, nato pa božično kosilo s prisotnimi predstavniki sedme sile, a so vse te dejavnosti odpadle.

Na operacijo že v četrtek

Iz kluba so sporočili, da bo doVilanovi že v četrtek dopoldan operirali majhno cisto, ki se je pojavila dva centimetra stran od tumorja, ki so mu ga odstranili pred dobrim letom. Dobra novica je, da cista predstavlja veliko manjšo nevarnost za zdravje kot prejšnja, tako da zdravniki predvidevajo, da bi lahko Vilanova božične in novoletne praznike že preživel doma v krogu družine. V bolnišnici naj bi ostal tri do štiri dni, nato pa bo naslednjih šest tednov podvržen kemoterapiji in radioterapiji.Naslednja tekma Barcelono čaka konec tedna v Valladolidu.

Ekipo bo vodil pomočnika Vilanove Jordi Roura.