AS trdi, da je španski reprezentant na izhodnih vratih katalonskega velikana, saj naj ne bi bil več v prvem planu trenerja Tita Villanove, zato je njegov prestop v drug klub možen že v zimskem prestopnem roku.

Največ interesa za Villo naj bi pokazal Liverpool, ki je Barceloni pripravljen zanj plačati od 12 do 15 milijonov evrov odškodnine, kar je sicer precej pod njegovo odkupno klavzulo, ki je nastavljena na 200 milijonov evrov. A v Barceloni se zavedajo, da je VIlla star že 31 let, njegova pogodba pa poteče leta 2014, zato so ga pripravljeni prodati po ''normalni'' ceni, AS pa tudi namiguje, da odhod španskega napadalca pomeni tudi ustvarjanje prostora v ekipi za brazilskega zvezdnika Neymarja, ki naj bi v bližnji prihodnosti okrepil Katalonce.

Villa se je letos vrnil po dolgi odsotnosti zaradi zlomljene noge, za Barco pa je nastopil le na 15 tekmah, na katerih je dosegel 5 golov. Španski mediji so v zadnjem času kar nekajkrat izpostavljali dejstvo, da ko je na igrišču VIlla, napad Barcelone ne deluje tako suvereno kot sicer, predvsem pa se Španec ne ujema dobro z Lionelom Messijem, ki recimo v navezi s Pedrom deluje precej bolje. Neopazna pa nista ostala niti dva prepira med Villo in Messijem, do katerih je prišlo kar na igrišču, zato novica, da se Villi čas na Nou Campu izteka, niti ni presenetljiva.