Villa je pred dnevi sklenil prestop iz Barcelone k madridskemu Atleticu, včeraj pa je v novem dresu prvič poziral sedmi sili in nato še več kot 20 tisoč navijačem Atletica, ki so se zbrali na stadionu, da bi pozdravili novo glavno orožje ekipe v napadu po odhodu Radamela Falcaa, ki je za 60 milijonov evrov prestopil k Monacu.

Villa je med privrženci Atletica očitno zelo priljubljen in cenjen, saj je na stadionu med njegovo predstavitvijo nastal pravi kaos. Veliko navijačev je namreč preskočilo ograjo in steklo na igrišče, da bi lahko iz neposredne bližine pozdravili novega zvezdnika Atletica. Varnostna služba na kaj takega ni bila pripravljena, saj je bilo varnostnikov občutno premalo, da bi lahko nadzorovali situacijo. Villa je tako moral prenašati številne objeme, trepljaje, tudi poljube, a se vsaj na videz s tem ni preveč obremenjeval, saj se je ves čas smehljal in komuniciral z navijači.

»Hvala Barceloni, ki mi je omogočila, da odidem v klub, kamor sem si želel. Od danes dalje je Atletico Madrid zame najboljši klub na svetu,« je na predstavitvi dejal Villa, ki bo imel v novem klubu zahtevno nalogo, saj bo skušal dostojno zamenjati Falca, ki je v zadnjih dveh letih navduševal v dresu Atletica in dosegel tudi številne zadetke.

Gomeza pričakalo 20 tisoč navijačev Fiorentine

Podobno evforijo kot v Madridu so včeraj občutili tudi v Firencah, kjer je Fiorentina navijačem predstavila odmevno okrepitev v napadu, nemškega reprezentanta Maria Gomeza, ki se je kljub dobrim igram pri Bayernu znašel na stranskem tiru.

Ko je Gomez zakorakal na travnik stadiona Artemio Franchi, je 20 tisoč navijačev ponorelo. Dobro se zavedajo, da bi nemški napadalec utegnil »viole« popeljati še bližje vrhu v Italiji, kjer je Fiorentina lani končala na 4. mestu, letos pa po številnih okrepitvah (v teh dneh naj bi prišel tudi Josip Iličić) cilja še višje.

»Tukaj sem zaradi ljubezni navijačev do nogometa, a tudi zato, ker se v tem klubu igra dober nogomet. Lahko bi odšel tudi v Španijo, a Fiorentina je bila moja prva izbira. Sem sem prišel po lovorike, da sem se odločil pravilno, pa mi je dejal tudi Pep Guardiola,« je dejal Gomez.