Nizozemci so predlagali, da bi te posnetke preizkusili v pokalnem tekmovanju, toda Ifab si želi več informacij, preden se bo odločil za preizkusno dobo. "Gre za odločitev, ki bo največja v zgodovini Ifaba. To ni vprašanje let, to je zgodovinska odločitev, ki lahko spremeni nogomet, kot ga poznamo," meni generalni sekretar Fife Jerome Valcke.

"Menim, da potrebujemo še veliko pogovorov. Če bi se sodniki zgolj naslanjali na informacije, ki bi jih dobili od sodnika, zadolženega za video posnetke, ali ne bi postali šibkejši in vedno spraševali za potrditev?" se je še vprašal Valcke.

Ifab je prav tako dejal, da se načeloma strinja z ukinitvijo tako imenovanega trojnega kaznovanja. Predlaga, da igralec, ki zakrivi najstrožjo kazen in dobi rdeči karton za preprečitev priložnosti za dosego zadetka, ni avtomatično suspendiran za naslednjo tekmo.

To je malce drugačen "predlog", kot ga je dala Evropska nogometna zveza. Ta je razočarana, ker so zavrnili njeno idejo o tem, da bi igralcu v zgornjem primeru namesto rdečega raje pokazali rumeni karton.

"Težava z zdajšnjim pravilnikom je ta, da je kazen za rdeči karton obvezna. To pa je v mnogih primerih preveč strog ukrep in ima lahko uničujoč vpliv na tekme," meni generalni sekretar Uefe Gianni Infantino.

Fifa je Ifabu predlagala tudi četrto menjavo na tekmah, ki se zavlečejo v podaljške. Toda Ifab meni, da so tri menjave povsem dovolj.