Treh točk so se veselili domači nogometaši, potem ko je v 16. minuti edini gol na srečanju dosegel Clint Dempsey. Za varovance Jürgena Klinsmanna je bila zmaga še toliko slajša, saj so pred tem z 1:2 izgubili proti Hondurasu. Precej bolj mrko je bilo vzdušje v reprezentanci Kostarike, ki se je v skupini šestih reprezentanc po dveh odigranih tekmah in z le eno osvojeno točko znašla na dnu lestvice.

Kostaričani so negodovali predvsem nad razmerami, v katerih je bila tekma odigrana, saj je Denver v času tekme zajel hud snežni vihar, tako sodnik kot delegat pa zaradi tega igre nista želela prekiniti.

»Kot je v skladu s pravili, smo v roku 24 ur izdali uradno poročilo in pritožbo. Priložili smo tudi video posnetke, hkrati pa zahtevamo, da se tekma ponovi,« ogorčenja ni skrival predsednik Kostariške nogometne zveze Eduardo Li.

»Bilo je obupno. Medtem ko so nogometaši igrali, so stroji odstranjevali sneg, vzdrževalci pa čistili črte. Skušali smo govoriti z delegatom, ki pa nas ni želel upoštevati. Gre za naravnost sramotne pogoje,« je še dejal Li, ki sedaj zahteva, da se tako delegata Victorja Daniela kot salvadorskega delilca pravice Joela Aguilaraja zaradi tega ustrezno kaznuje.

Da se tekmo zaradi nevzdržnih pogojev na igrišču prekine, je zahteval tudi kostariški selektor Jorge Luis Pinto, a so njegove prošnje, tudi zaradi Klinsmannovega trmastega vztrajanja, da se tekma odigra do konca, naletele na gluha ušesa. »To je sramota za nogomet in za 'fair play'. Gre za nespoštovanje Fife, navijačev in samega spektakla,« je dejal razjarjeni Pinto.