Nekdaj najboljši nogometaš na svetu je za Atletico Mineiro dal dva zadetka. Prvega, iz enajstmetrovke, je dosegel v 14. minuti, drugega, ki je bil prava mojstrovina, pa v 58.

A bleščečo zmago Ronaldinha in soigralcev je zasenčil pretep med gostujočimi nogometaši in policijo. Arsenalovi igralci so namreč protestirali pri sodniku, ker je ta po njihovem mnenju prezgodaj odpiskal konec tekme, v spor pa so se vmešali tudi varuhi reda in miru. To je močno zmotilo nogometaše, ki so policiste »nagradili« z udarci.

»Policisti so bili tam, da zagotovijo varnost gostom ob odhodu v slačilnico, a so nogometaši nepričakovano napadli prav može postave. Kar se je zgodilo, je obžalovanja vredno in nima nobene povezave s športom,« je incident opisala policijska uradnica Claudia Romualdo in potožila, da jo je eden izmed nogometašev brcnil v prsni koš.

Po navedbah tamkajšnje policije so po tekmi prostost odvzeli štirim Arsenalovim nogometašem, ki bodo najverjetneje obtoženi napada na uradne osebe.

Srboriti gosti so po besedah direktorja domačega kluba Eduarda Malufa povsem razdejali tudi slačilnico, zato bodo pri Atleticu zahtevali poplačilo škode. »Sem so se prišli pretepati. Njihovi branilci so ves čas brcali naše igralce,« pa jeze ni skrival domači trener Cuca.