Čeprav je prvi polčas pripadel Braziliji, so tega bolje začeli Italijani. Izbranci Cesara Prandellija so že v uvodnih minutah močno pritisnili na vrata brazilskega čuvaja mreže Julia Cesarja, a Mario Balotelii in Emanuelle Giaccherini mreže nista uspela zatresti.

Nezbranost v napadu se je Italijanom prvič maščevala v 33. minuti, ko je žogo za hrbet Gianluigija Buffona pospravil Fred, vodstvo pa je dve minuti pred koncem prvega polčasa po bliskovitem protinapadu Brazilcev povišal Oscar.

Italijanski selektor se je v nadaljevanju odločil za spremembo formacije iz 4-3-2-1 v 4-3-3, poteza pa se mu je še kako obrestovala. Azzuri so zaigrali precej bolje na bokih, svojo premoč pa so kronali v 54. minuti, ko je po podaji iz kota zadel Daniel De Rossi. Končni rezultat je le tri minute kasneje z izjemnim strelom s približno 20 metrov postavil Balotelli.

»Tekma smo imeli že dobljeno, a smo zastali. Oba gola so Italijani bolj kot po lastni zaslugi dosegli zaradi naših napak. Seveda so imeli priložnosti, a oba gola sta padla, ker smo mi posredovali napačno,« je po tekmi povedal Julio Cesar.

»Za nami je odlična tekma. Ob polčasu smo zaostajali za dva gola. Igralcem sem skušal dati občutek, da lahko zadenemo. Ob zaostanku smo veliko tvegali, a v drugem polčasu smo bili bolje organizirani. Ekipa je pokazala dober moštveni duh. Všeč mi je, da smo v tako dobri formi, saj smo zaradi tega tudi samozavestnejši,« pa je svoje videnje tekme podal selektor Prandelli.

Velja še omeniti, da Italijani proti Braziliji niso uspeli vpisati zmage že vse od leta 1982, nova priložnost pa se jim bo ponudila že junija na pokalu konfederacij v Braziliji