Ekipi s predstavo sicer nista pretirano navdušili, kljub temu pa je bila uspehu bližje Rusija, ki je vodila vse do druge minute sodnikovega podaljška. Neprevidnost ruske obrambe je takrat po izvrstni podaji Marcela izkoristil Fred, ki je zadel še četrtič na zadnjih štirih srečanjih.

Edini zadetek za »zborno komand« je pred tem v 73. minuti, potem ko so Brazilci v gneči večkrat uspešno blokirali poskuse nasprotnika, dosegel Viktor Fajzulin.

Zanimivo, selektor Luiz Felipe Scolari še vedno čaka na svojo prvo zmago, odkar je novembra lani znova sedel na klop brazilske izbrane vrste. »Mislim, da smo igrali na enako visoki ravni kot proti Italiji (2:2), vendar nasproti je stalo dobro organizirano moštvo. Še posebej všeč mi je bila reakcija igralcev po prejetem zadetku. Niso obupali, ostali so hladnih glav in uspeli zadeti,« je po tekmi dejal Scolari.

Nekoliko manj zadovoljni so bili Rusi, ki se jim je izmuznila prva zmaga proti slovitim Brazilcem. Kljub temu je bil selektor Fabio Capello zadovoljen z disciplinirano igro svojih izbrancev, ki so bili še posebej nevarni iz protinapadov. Rusi sicer pod vodstvom italijanskega stratega igrajo izvrstno in so od njegovega prihoda še neporaženi.