Na ne kaj prida atraktivnem srečanju so bili spretnejši in srečnejši varovanci Rafaela Beniteza, ki so po izvrstnem zadetku napadalca Dembaja Baja dosegli minimalno zmago ter si tako zagotovili polfinalni obračun proti Unitedovem mestnem tekmecu Manchester Cityju.

Da moštvi s svojo predstavo nista navdušili, priča tudi podatek, da je do prvega udarca na gol prišlo šele v 31. minuti, edini zadetek pa je bil dosežen v četrti minuti drugega polčasa, ko je Senegalec Ba z volejem žogo pospravil za hrbet vratarja Davida de Gee.

Po zadetku se je tekma le nekoliko razživela, saj sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti. Pri rdečih vragih je po podaji Dannyja Welbecka v kazenski prostor zapretil Javier Hernandez, a je njegov poskus z glavo zaustavil Petr Čech. Na drugi strani se je v 68. minuti priložnost ponudila Edenu Hazardu, ki se je po napaki Michaela Carricka sam znašel pred španskim vratarjem, vendar je njegov strel za nekaj centimetrov zgrešil vrata.

V končnici je z volejem skušal izenačiti Robin van Persie, ki je v igro prišel v drugem polčasu, vendar je ostalo pri rezultatu 1:0 za Londončane. Slednji se bodo z aktualnimi angleškimi prvaki pomerili 14. aprila.