Pred 10 dnevi je Messi v intervjuju za argentinski časnik Ole izjavil, da si sicer želi ostati pri Barceloni, a da je nogomet zelo nepredvidljiv in da se stvari ne končajo vedno tako, kot si načrtoval. Nemudoma je s tem sprožil val ugibanj, če se njegov čas pri Barceloni izteka, česar nato v naslednjih dneh ni niti poskušal zanikati. Govorice je poskušal utišati le njegov oče in pa seveda predsednik Barcelone, ki si sredi sezone ne želi kaosa v svojem taboru.

Že kar nekaj znanih osebnosti iz sveta nogometa je v zadnjih dneh k vsej zgodbi pristavilo svoj lonec in marsikomu se njegov odhod ne bi zdel kaj preveč presenetljiv. Bolj ali manj se vsi strinjajo, da Messija v Barceloni vedno bolj motijo predvsem stalne obtožbe o utaji davkov in številne preiskave španskih dacarjev, ki ga imajo že nekaj let redno na muhi. To naj bi začelo zmanjševati njegovo zadovoljstvo in srečo, kar bi ga lahko pripeljalo do menjave kluba in okolja. Tako meni tudi njegov nekdanji soigralec, Brazilec s portugalskim potnim listom Deco, ki je prav tako prepričan, da je Messijev odhod skoraj neizbežen.

»Vem, da bo Messi nekega dne zapustil Barcelono. To lahko pričakujemo, saj se vsaka stvar enkrat konča. Razumem, da se po kakšnih izjavah najboljših igralcev v javnosti pojavijo različna ugibanja, toda jasno je, da v nobenem kolektivu nihče ni večen, še toliko manj v nogometu. Odlični igralci in trenerji pridejo in gredo,« je Deco izjavil za brazilski Globo Esporte.

Dokler bo srečen, bo ostal

Brazilec, ki je bil v Barceloni Messijev soigralec med letoma 2004 in 2008, meni, da bo štirikratni dobitnik zlate žoge v katalonskem klubu ostal le, dokler bo srečen.

»Glede na Messijevo zgodovino v Barceloni je razumljivo, da si ga je težko predstavljati v katerem drugem klubu. Toda nekega dne se bo to zgodilo. Lahko že v tej sezoni, morda čez kako leto ali pet let. To je odvisno od več dejavnikov. Predvsem mislim, da igralci, kot je Messi, morajo biti srečni, da lahko igrajo po svojih najboljših zmožnostih. To je ta velika skrivnost. Če bo Messi srečen, bo ostal, ko ne bo več srečen, pa se bo ozrl po boljših možnostih,« pravi Deco.

Messi, ki je v zadnjih dneh z dvema hat-trickoma zrušil dva zgodovinska rekorda (postal je najboljši strelec vseh časov v španski ligi in ligi prvakov), ima pogodbo z Barcelono sicer sklenjeno še vse do leta 2018.