V tekmah na izpadanje bomo gledali pravi, tekmovalni nogomet. Po včerajšnjem žrebu ni dvoma, da sta Manchester City – Barcelona in PSG – Chelsea z naskokom najbolj atraktivna para. Noben drug par nima tolikšne moči, kot ju nosita omenjena obračuna. V teh primerih bomo videli neposredna dvoboja štirih velikanov, ki izstopajo po moči denarja, tradiciji, kakovosti... Skratka, po vsem. Dva od omenjenih klubov bosta glede na vložek iz tekmovanja izpadla v zelo zgodnji fazi, po drugi strani pa tudi vsi drugi favoriti ne morejo imeti najbolj mirnega spanca. V dveh tekmah se namreč lahko zgodi marsikaj, v preteklosti smo bili že priče velikim presenečenjem.

Paris Saint-Germain je v tej sezoni še močnejši kot lani. Ker povišuje denarna sredstva in uspešno gradi selekcijo, je vsako leto bližje evropskemu vrhu. Ni čudno, da so v Parizu dali ligi prvakov še večji pomen kot v preteklosti, a Chelsea za kaj takega ne pomeni najboljšega izhodišča. Londončani so na visoki ravni. Zdi se, da so še nadgradili sistem igre iz lanske sezone. Odkar je v klub prišel Jose Mourinho, ničesar ne prepuščajo naključju. Pod njegovim vodstvom bo Chelsea zagotovo ostal med najboljšimi kolektivi na stari celini.

City – Barca? Izrazitega favorita v tem paru ni, imajo pa Katalonci več izkušenj. Oba kluba ne igrata na tako visoki ravni, kot bi se od njiju pričakovalo, a razmerja se bodo do spomladi še spreminjala. Za Barcelono sem prepričan, da bo čez dva meseca močnejša, kar si za City ne bi upal trditi. Čeprav so Angleži zapravili že ogromno denarja, preskoka v Evropi še niso naredili. Morda bi bil lahko ravno ta element jeziček na tehtnici v prid Barcelone.

Sašo Udovič je nekdanji nogometaš in član zlate slovenske reprezentance.