Večina evropskih klubov je ocenilo, da morata liga prvakov in evropska liga še naprej ostati ločeni tekmovanji. Takšni so izsledki ankete, ki so jo opravili pri ECA in v kateri je sodelovalo 87 klubov iz 36 držav. Kot poroča Reuters, je namreč kar 75 odstotkov klubov zadovoljnih oziroma zelo zadovoljnih s sedanjim formatom evropskih tekmovanj, 61 odstotkov pa se tudi strinja, da bi moral biti zmagovalec lige prvakov prihodnjo sezono znova nagrajen z neposrednim igranjem v tem tekmovanju.

»Rezultati ankete kažejo, da so klubi zaenkrat zadovoljni s sedanjim formatom tekmovanj in ga ne želijo pretirano spreminjati,« so v sporočilu za javnost zapisali pri ECA.

Največ neodobravanja je sicer v preteklih letih požela liga Evropa, ki je nasledila pokal Uefe. Številni klubi v tem tekmovanju igrajo z rezervno postavo, kritiki pa so prepričani, da je tekmovanje preveč zapleteno in v njem nastopa preveč moštev.

Kritik je deležna tudi liga prvakov. Mnogi ji namreč očitajo, da je preveč predvidljiva, saj se v osmino finala že leta uvrščajo večinoma iste ekipe.