United je v zadnjih dneh igral dve tekmi v 43 urah in iztržil točko proti Tottenhamu ter zmago proti Newcastlu, že jutri pa ga čaka še gostovanje pri Stoke Cityju. A trenerja točkovni izkupiček ni zanimal, bolj ga skrbijo slabe predstave na zelenicah in morebitno tveganje za igralce.

"Vsi vemo, da se telo ne more regenerirati v 48 urah. Tudi znanstveniki so to potrdili, Fifa in Uefa to vesta in ne dovoljujeta tekem v tako natrpanem urniku, mi pa vseeno igramo," je bil jezen Van Gaal.

Nizozemec meni, da želi FA v času, ko ni veliko drugih športnih dogodkov, pridobiti še več gledalcev in s tem še več zaslužiti. "Vsi hočemo gledati dober nogomet. Pa se spomnite na to, kakšna sta bila druga polčasa proti Tottenhamu ali pa na tekmi Chelsea - Southampton," je bil jasen van Gaal.

Z življenjem v Angiliji precej bolj zadovoljen kot je pričakoval

A vse le ni tako črno. Potem ko je Manchestrov strateg na novinarski konferenci porabil vse strupene puščice glede urnika tekem v božičnem in novoletnem času, je bil povsem drugačne volje ob vprašanju, kako se počuti v novi državi, kjer ima službo. Trener, ki je že vodil Ajax, Barcelono, Bayern in nizozemsko izbrano vrsto, je kar zažarel: "Angleško življenje je fantastično. Srečujem same prijazne ljudi, imam super sosede, jem v dobrih restavracijah, vsi so prijazni ... celo hrana je dobra. Preden sem prišel sem, so me svarili, da bom slabo jedel, pa ni res. Tudi dobra vina imate," je našteval Nizozemec.