Andrea Pirlo in Gianluigi Buffon sta najbolj izkušena nogometaša Juventusa, a zakrivila sta vodstvo Bayerna že v prvi minuti. Pirlo je izgubil žogo na sredini igrišča, nekaj sekund kasneje pa je branilec Bayerna David Alaba streljal z razdalje in na krivi nogi ujel vratarja Buffona, ki bi moral posredovati bolje, čeprav je žoga med letom spremenila smer.

Pred zadetkom Alabe je bil Buffon v ligi prvakov nepremagan kar 491 minut. V nadaljevanju je italijanski čuvaj mreže dobro opravil svoje delo, ki ga ni manjkalo. Bayern je visoko postavil svojo obrambo in vršil stalen pritisk na Juventusove nogometaše, ki so le stežka zadržali žogo za dlje časa. Priložnosti Bavarcev so se vrstile, a v prvem polčasu niso več našle poti v Juventusovo mrežo.

Drugi polčas ni prinesel sprememb v razmerju moči. Bayern je še najprej napadal, do povišanja prednosti pa je prišel na sporen način. Podajalec Mario Mandžukić je bil najprej v prepovedanem položaju, ko je stekel za odbito žogo po obrambi Buffona, nato pa mu ni bilo težko podati do Thomasa Müllerja, ki je zadel v prazno mrežo. Juventus se je nato vendarle prebudil, toda ni izkoristil redkih priložnosti.

Trener Barcelone Tito Vilanova, ki je bil na zdravljenju v New Yorku, je po desetih tednih ponovno vodil katalonsko moštvo. Tekmo so bolje začeli domačini, saj je že v uvodnih minutah vratnico zadel napadalec PSG Ezequiel Lavezzi. Med najbolj dejavnimi na igrišču je bil angleški veteran David Beckham, ki je v ligi prvakov ponovno igral po treh letih. To je bila njegova 106. tekma v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Med igralci, ki so včeraj stekli na zelenico Parka princev, jih je imel več zgolj vezist Barcelone Xavi, ki je v ligi prvakov igral na 134. tekmi, v vseh evropskih tekmovanjih pa je igral na jubilejni, 150. tekmi.

Barcelona je do vodstva prišla v zaključku prvega polčasa, ko je Dani Alves sijajno našel Lionela Messija, ki je zadel v daljši kot. V zadnjem času je že v navadi, da vsak Messijev zadetek prinaša tudi nove rekorde. Argentinec je z včerajšnjim golom postal prvi nogometaš v ligi prvakov, ki je zadel v dvajsetih različnih evropskih mestih. Hkrati je bil to tudi njegov deseti gol v četrtfinalih lige prvakov, s čimer se je izenačil z nekdanjim nogometaš Reala in Schalkeja Raulom.

Messi se je ob koncu polčasa poškodoval. Iz Barcelone so sporočili, da gre za težave s stegensko mišico, več pa bo znano po današnjih zdravniških pregledih. V odprti igri z obeh strani je do izenačenja prišel PSG, a Zlatan Ibrahimović je bil v prepovedanem položaju in to vsaj za en meter. Barcelona je bila oškodovana, toda vseeno je prišla do novega vodstva, saj je iz enajstmetrovke zadel Xavi. Ko je že kazalo na katalonsko zmago, je PSG prišel do novega izenačenja. Srečno je zadel Blaise Matuidi.

Liga prvakov. četrtfinale, prva tekma:

 

Bayern München - Juventus 2:0 (1:0)

Strelca: Alaba 1., Müller 67.

Začetni postavi:

Bayern: Neuer, Dante, Van Buyten, Lahm, Ribéry (93./Shaqiri), Müller, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Kroos (16./Robben), Mandžukić (91./Gomez);

Juventus: Buffon, Chiellini, Peluso (76./Pogba), Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Quagliarella (65./Giovinco), Matri (65./Vučinić);



 

PSG - Barcelona 2:2 (0:1)

Strelci: Ibrahimović 80., Matuidi 94.; Messi 38., Xavi 89./11m

Začetni postavi:

PSG: Sirigu, Silva, Alex, Maxwell, Jallet, Matuidi, Pastore (76./Gameiro), Lucas, Beckham (70./Verratti), Lavezzi (66./Menez), Ibrahimović;

Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano (84./Bartra), Alba, Iniesta, Xavi, Busquets, Villa (81./Tello), Sánchez, Messi (46./Fabregas);