Madridčani so tekmo odlično odprli in že v tretji minuti povedli, ko se je pred vrati Borussie po podaji Daniela Carvajala dobro znašel Gareth Bale. Kmalu zatem je dvakrat poskusil Cristiano Ronaldo, ki je igral stoto tekmo v ligi prvakov. Od Portugalcev jih ima po podatkih Infostrade več le Luis Figo (103).

Madridčani so prednost podvojili v 28. minuti, ko je Isco, ki je v začetni postavi zamenjal obolelega Angela di Mario, natančno meril z roba kazenskega prostora. Dve minuti pozneje je imel Roman Weidenfeller precej dela po Balovem prostem strelu.

V drugem polčasu, ki je bil poln priložnosti na obeh straneh, sta uvodoma zagrozila Bale na eni in Pierre Aubameyang na drugi strani, a neuspešno. V 55. minuti je mimo gola meril še Henrih Mhitarjan.

V 57. minuti pa je Cristiano Ronaldo (v 80. minuti je zaradi poškodbe zapustil igro) zabil svoj 14. gol v sezoni lige prvakov in se izenačil z dosežkom Lionela Messija iz sezone 2011/12. Ronaldo je mojstrsko prišel do strela in spretno ugnal vratarja gostov za 3:0. Zatem je močno sprožil še Karim Benzema, Weidenfeller je izvrstno posredoval. To je bila zadnja velika priložnost tekme.

Chelsea pred težko nalogo

V Parizu pa so domači povedli v četrti minuti, ko je Ezequiel Lavezzi s polvolejem zadel pod prečko z dobrih desetih metrov in matiral Petra Čecha, ki je tako kot Ronaldo igral jubilejno stoto tekmo v tem tekmovanju.

Lavezzi je imel priložnost še v 25. minuti, a zatresel le zunanji del mreže, in 29. minuti, ko je bil na mestu Čech. V 27. minuti pa je Thiago Silva storil prekršek nad Oscarjem v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Eden Hazard.

V uvodu drugega polčasa je Lavezzi nevarno, le malce previsoko, meril z glavo. Parižani so prišli v novo vodstvo v 61. minuti, ko je David Luiz zabil avtogol. V 68. minuti so Parižani doživeli hud udarec, saj je zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišča moral (sicer ne preveč razpoloženi) Zlatan Ibrahimović.

Kmalu mu je v slačilnico sledil še (bolje razpoloženi) Marco Verratti. Chelsea tega ni znal unovčiti, še več, Edinson Cavani bi lahko v 84. minuti potrdil zmago domačih, a meril nenatančno. Zato pa je bil v izdihljajih tekme natančnejši Javier Pastore po lepi samostojni akciji.

Že v torek sta bila na sporedu prva četrtfinalna obračuna. Tako Manchester United in Bayern ter Barcelona in Atletico marid so se razšli z 1:1. Povratne tekme bodo 8. in 9. aprila.

PSG - Chelsea 3:1 (1:1)

Lavezzi 4., D. Luiz 61. (ag), Pastore 93.; Hazard 27. (11m)

Začetni postavi: 

PSG: Sirigu; Maxwell, Alex, Silva, Jallet; Motta, Matuidi, Verratti (Cabaye/76.); Cavani, Ibrahimović (Moura/69.), Lavezzi (Pastore/85.).

Chelsea: Čech; Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta; Luiz, Ramires; Hazard, Oscar (Lampard/74.), Willian; Schürlle (Torres/59.).

 

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:0 (2:0) 

Bale 3., Isco 27., Ronaldo 57.

Začetni postavi: 

Real Madrid: Casillas; Coentrao, Pepe, Ramos, Carvajal; Isco (Illarramendi/72.), Modrić, Xabi Alonso; Ronaldo (Casemiro/80.), Benzema (Morata/76.), Bale.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Durm, Hummels, Papastathopoulos, Piszczek (Schieber/67.); Nuri Şahin, Kehl (Jojić/74.); Reus, Mhitarjan (Hofmann/64.), Grosskreutz; Aubameyang.