Žilino v 3. predkrogu najverjetneje čaka Rijeka, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek. Hrvaški klub je na prvi tekmi s 5:0 ugnal valižanski Prestatyn Town.


Žilina – Olimpija 2:0 (1:0)

-skupno 3:3, napreduje Žilina zaradi doseženega gola v gosteh


Strelec: Paur 36., 55.


Postavi:


Žilina: Dubravka, Mabouka, Akakpo, Piaček, Hučko, Pečovsky, Paur (Žilak 77.), Škvarka, Mihalik (Guba 73.), Pich, Majtan (Mravec 90.)

Olimpija: Džafić, Jović, Mitrović, Zarifović, Bagarić, Ivelja, Eteme (Trifković 11.), Zeba (Zorc 57.), Omladič, Đurković (Valenčič 74.), Šporar


Drugi polčas:


90' – V zaključku tekme so vendarle nekaj več pokazali tudi nogometaši Olimpije, ki so prevzeli pobudo in si pripravili tudi nekaj priložnosti, a zadetka, ki bi jih popeljal v 3. predkrog evropske lige, niso dosegli. Najlepši priložnosti sta zapravila Valenčič v 81. minuti, ko je dobro posredoval domači vratar Dubravka, in Jović, ki je v 85. minuti lepo prodrl, a nato streljal mimo vrat. V 89. minuti je s prostega strela poskušal zadeti še Omladič, a je žogo poslal naravnost v roke vratarju, to pa je bil tudi zadnji strel Ljubljančanov, ki so se tako morali sprijazniti z bolečim izpadom.


75' – Slovaki so po drugem doseženem golu nekoliko stopili s plina in se usmerili v to, da ne bi prejeli gola, kar je Olimpiji še bolj otežilo delo v napadu. V srednjem delu drugega polčasa priložnosti na obeh straneh ni bilo.


60' – Tudi drugi polčas so bolje začeli Slovaki, ki so do prve priložnosti za nujno potrebni drugi gol prišli v 53. minuti, a je Pich z glavo streljal prek vrat. Se je pa ljubljanska mreža drugič zatresla dve minuti kasneje, ko so Slovaki ponovili akcijo, ki je prinesla prvi zadetek na tekmi. Pich je ponovno podal z leve strani, Paur pa je z glavo premagal Džafića. Po prejetem golu se je v vrste Ljubljančanov naselila panika in ni dosti manjkalo, da bi hitro prejeli še en gol, a je v 58. minuti Pich s strelom iz obrata zadel le vratnico.



Prvi polčas:


45' – Slovaki so svojo premoč v prvem polčasu kronali z zadetkom v 38. minuti, ko je po predložku Picha z leve strani Džafića premagal Paur. Ni pa dosti manjkalo, da bi domači že v prvem polčasu nadoknadili zaostanek s prve tekme, saj je v 44. minuti po gneči v kazenskem prostoru Olimpije do strela z glavo prišel eden od nogometašev Žiline, a je Ljubljančane rešila prečka. V drugem polčasu čaka Olimpijo še zelo težka naloga, saj so bili v prvih 45 minutah v podrejenem položaju, Slovakom pa bo dosežen gol dal še dodaten zagon.


25' – Na uvodu tekme so domačini pričakovano takoj prevzeli pobudo in pritisnili proti vratom Olimpije, a si v prvih 20 minutah kljub terenski premoči razen strela Škvarke v peti minuti niso priigrati omembe vrednih priložnosti, njegov poskus z roba kazenskega prostora pa Džafiću ni povzročil brez težav. Olimpija je v prvi polovici prvega polčasa prav tako imela le eno priložnost, ko je po podaji Omladića Đurković streljal prek vrat. Trener Olimpije Razdrh je sicer moral že v 11. minuti opraviti prvo menjavo, ko je poškodovanega Etemeja zamenjal Trifković.