Maribor se je današnje tekme lotil pod pričakovanji. Potem ko je zaradi poškodbe na klopi ostal kapetan Marcos Tavares, njegovo vlogo je prevzel Aleš Mertelj, je trener Ante Šimundža v konico napada postavil le Jean-Philippa Mendyja, ki pa svoje priložnosti ni znal izkoristiti. V prvem polčasu se na igrišču z izjemo enega dobrega posredovanja, ko je zvezdniku domače zasedbe Ivanu Rakitiću odvzel žogo, ni znašel, zapravil preveč žog, Maribor pa ni prišel do zaključnega strela. Vodstvo domačih ob koncu polčasa je vijoličaste še dodatno upočasnilo, do konca tekme niso našli recepta, kako iztržiti več in od zgodovinskega napredovanja v osmino finala ni bilo nič.

Sevilla povedla po neumnosti Handanovića

V prvem delu tekme veliko priložnosti ni bilo. Prvi so si jo vseeno pripravili gostitelji. V osmi minuti se je že ogrel Jasmin Handanović, potem ko je poskusil Jose Antonio Reyes. A mariborski vratar je z lepo parado žogo odbil v kot. Španci so še imeli nekaj poskusov iz kotov, na drugi strani pa vijoličasti niso znali ogroziti vrat Seville. Do vodstva so prvi kljub neprepričljivi igri vseeno prišli domači. Napaka v gostujoči vrsti in v 42. minuti je Reyes Sevillo popeljal v vodstvo. Aleksander Rajčević je žogo podal nazaj vratarju Handanoviću, ki pa je slabo izbijal, zadel Reyesa, od njega pa se je žoga odbila neposredno v gol Maribora.

Nespreten tudi Arghus

Tudi drugi polčas ni razveselil slovenskih ljubiteljev nogometa, ne tistih pred TV sprejemniki, ne nekaj več kot 500 slovenskih navijačev na stadionu. Vijoličasti si niso priigrali končnice, so pa iz maloštevilnih priložnosti spet zadeli domači. V 59. je Sevilla vodila že z 2:0. Španci so krenili v napad, Vitolo je poslal predložek pred mariborski kazenski prostor, žoga je zadela branilca Arghusa v hrbet, Kevin Gameiro pa je z natančnim strelom povišal vodstvo gostiteljev.

Maribor do zadetka v sodnikovem podaljšku

V 71. minuti je Rakitić znova pokazal svojo kakovost. Med mariborsko obrambo je opravil pravi slalom, sam prišel do strela, a bil nekoliko premil, Handanović je brez težav branil. Na drugi strani mariborske igre niso poživile niti menjave, ne Dare Vršič ne Nusmir Fajić po visokem zaostanku nista bila zmožna dvigniti gostujoče igre na višjo raven. Priložnosti kar ni bilo, osamljeno je imel Vršič v 82. minuti.

Ko je že kazalo, da se bo tekma končala brez častnega zadetka vijoličastih, je Martin Milec v 92. minuti podal pred vrata Seville, lepo je utekel Vršič in uspel znižati na 1:2. Domači so bili kljub poznemu zadetku tokrat boljša ekipa in tekmo upravičeno dobili. V nadaljevanju evropske lige čaka Sevillo mestni dvoboj, saj se bo v osmini finala merila z Betisom.

Sevilla - Maribor 2:1 (1:0)/2:2

Reyes 42. , Gameiro 59.; Vršič 92.

 

Začetni postavi:

Sevilla: Javi Varas, Diogo, Fazio, Pareja (Iborra/46.), Moreno, Carrico, Trochowski, Reyes (Marin/73.), Rakitić, Vitolo, Gameiro (Bacca/81.).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Bohar, Filipović, Mertelj (Vršič/60.), Mezga (Cvijanović/53.), Dervišević, Mendy (Fajić/68.).   

(Sodnik: Luca Banti (Ita))

  

Drugi polčas: 

 

90+3' Konec tekme. Mariborčani drugega zadetka, ki bi jim prinesel podaljšek, niso uspeli doseči in Sevilla se je zasluženo veselila zmage in napredovanja v osmino finala evropske lige.

90+2' Gol za Maribor! Ko je že vse kazalo, da se bo tekma končala z rezultatom 2:0, je v 92. minuti Sevilli gol zabil Dare Vršič. Spomladanska okrepitev Maribora je s približno dveh metrov gol dosegla po podaji Martina Milca.

82' Sploh prvi strel Mariborčanov proti vratom Seville. Poskušal je Dare Vršič, a večjih težav vratarju Javiju Varasu ni povzročil.

70' Mariborčani tudi po drugem prejetem zadetku ne zmorejo ogroziti Sevillinega gola. Trener vijolic Ante Šimundža je zato v igro poslal Dareta Vršiča in Nusmirja Fajića.

 

59' 2:0 za Sevillo! Vse do drugega zadetka Seville gledalci na stadionu Ramóna Sáncheza Pizjuána prav veliko niso imeli za videti. Za povišanje vodstva Špancev je poskrbel Gameiro, ki je ob nespretnem posredovanju Arghusa – žoga ga je po podaji Vitola zadela v hrbet – okroglo usnje poslal v spodnji desni kot Handanovićevih vrat.


Prvi polčas:  

 

45 'Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Seville. Če se bodo Mariborčani želeli uvrstiti v naslednji del tekmovanja bodo morali v nadaljevanju zabiti najmanj dva gola.

 

42' 1:0 za Sevillo! Med strelce se je vpisal nekdanji član Arsenala in madridskega Atletica Juan Antonio Reyes, ki je izkorisitl nespametno potezo Jasmina Handanovića. Mariborski čuvaj mreže je ob izbijanu žoge iz svojega kazenskega prostora zadel Reyesa, ta pa se je nato odbila v gol.

 

30' Slovenski prvaki so se po začetnem naletu Seville otresli pritiska, a na svoj prvi strel proti nasprotnikovim vratom še vedno čakajo. Andaluzijci so pričakovano boljša ekipa na igrišču in brez večjih preglavic nadzorujejo potek srečanja.

 

15' Uvodnih 15 minut igre je pripadlo nogometašem Seville, ki so bili na igrišču odločnejši in si v tem času priigrali tri kote, štirikrat pa so tudi ustrelili proti nasprotnikovim vratom.

   

8' Domačini so prišli do nove priložnosti. Proti golu je ustrelil Jose Antonio Reyes, z izvrstno obrambo pa se je izkazal Handanović, ki je žogo poslal v kot. 

 

1' Mariborčani so tekmo začeli le z enim napadalcem, saj si je kapetan ekipe Marcos Tavares na treningu poškodoval mečno mišico. Njegov soigralec Jasmin Handanović je sicer že po nekaj sekundah igre moral prvič posredovati, potem ko je od daleč proti njegovim vratom ustrelil Kevin Gameiro.