Nogometaši Reala so že na prvi tekmi visoko premagali Galatasaray s 3:0 in se praktično že uvrstili v polfinale lige prvakov. Kako se bo odvijala tekma, je v deveti minuti nakazal Cristiano Ronaldo, ki je zabil še deveti letošnji gol v tem tekmovanju, s čimer je prvi strelec, gol pa je dosegel proti vsem nasprotnikom. Vodstvo je dvajset minut kasneje povišal Karim Benzema, ki je dosegel svoj trideseti gol v ligi prvakov. V drugem polčasu je bil uspešen še Gonzalo Higuain. Na drugi tekmi večera med Malago in Borussio Dortmund ni bilo zadetkov.

Uradno je navijačem Galatasaraya pripadlo 3800 vstopnic, a prek drugih prodajnih kanalov je vstopnico dobilo 10.000 turških navijačev. Še vsaj 7000 jih je prišlo v Madrid brez vstopnice, toda domov so se vrnili razočarani. Njihov prvi zvezdnik Didier Drogba, ki je prvi gol v ligi prvakov zabil ravno proti Realu v dresu Marseilla leta 2003, se je sicer boril, a brez bistvenega učinka. Nič pa ne bo s sobotnim z manifestom v podporo trenerju Reala Joseju Mourinhu, saj je bil dogodek prepozno prijavljen mestnim oblastem v Madridu. Enako velja za drugi manifest v podporo Ikerju Casillasu.

Po torkovih tekmah so preštete vse žrtve ostrih prekrškov. Še najbolje jo je odnesel prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi, saj njegova poškodba stegenske mišice ni tako huda, kot se je namigovalo. V najslabšem primeru bo manjkal deset dni, zato obstaja precej možnosti, da bo zaigral že na povratni tekmi proti PSG. Slabše jo je skupil njegov rojak in soigralec Javier Mascherano, ki bo zaradi poškodbe kolenskih vezi manjkal šest tednov. Enako obdobje bo počival tudi ofenzivni vezist Bayerna Toni Kroos, ki si je proti Juventusu poškodoval stegensko mišico.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:

 

Malaga - Borussia Dortmund 0:0 (0:0)

 

Začetni postavi:

Málaga: Willy, Gámez, Weligton, Demichelis, Antunes, Joaquín, Toulalan, Iturra, Isco (87./Duda), Saviola (68./Portillo), Júlio Baptista (76./Santa Cruz).

Dortmund: Weidenfeller, Subotić, Piszczek, Felipe Santana, Schmelzer, Kehl (80./Bender), Gündoğan, Götze (90./Kirch), Reus (69./Schieber), Grosskreutz, Lewandowski.

 

Real Madrid - Galatasaray 3:0 (2:0) 

Strelci: Ronaldo 9., Benzema 29., Higuain 73.

Začetni postavi:

Real Madrid: López; Essien, Varane, Ramos, Coentrão; Khedira, Alonso; Özil (80./Modrić), di María (86./Pepe), Ronaldo; Benzema (65./Higuain).

Galatasaray: Muslera, Nounkeu, Semih Kaya, Eboué, Hamit Altıntop (78./Bulut), Selçuk, Melo, Riera (83./Amrabat), Sneijder (46./Gökhan Zan), Drogba, Burak Yılmaz.