Bayern tako v ligi prvakov in tudi domačem prvenstvu že nekaj časa ne pozna poraza, niz nepremagljivosti pa je podaljšal tudi v Londonu, kjer je povsem zasluženo upravičil vlogo favorita. Čeprav so imeli skozi vso tekmo domači več žogo v nogah, pa so bili nemški nogometaši konkretnejši. Posebno to velja za prvi polčas, ko so dosegli dva gola. Najprej je s strelom z roba kazenska prostora za njihovo veselje poskrbel Toni Kroos, po kotu pa je v 21. minuti streljal Belgijec, Daniel van Buyten, vratar Wojciech Szczesny je žogo odbil, iz neposredne bližine pa je žogo v gol spravil Thomas Müller. Hrvat Mario Mandžukić je imel priložnost, da izid še poviša, a je streljal z glavo čez gol.

Arsenal si v prvem delu ni pripravil niti ene prave priložnosti, v 55. minuti pa se je vrnil med žive. In to po zaslugi gostujoče obrambe in vratarja Manuela Neuerja, ki so po kotu dopustili priložnost svojemu nekdanjemu soigralcu Lukasu Podolskemu, ta pa je ni zapravil. Po zadetku so Londončani zagospodarili na igrišču, si kmalu pripravili novo priložnost, a jo je po lepi akciji Tomaša Rosickega in Thea Walcotta Francoz Oliver Giroud nastreljal vratarja. Za zgrešeno priložnost so bili kaznovani v 77. minuti, ko je po lepi akciji Arjena Robbna in Philippa Lahma ter s pomočjo Bacaryja Sagnaja gol dosegel Mandžukić.

Porto zamudil priložnost za višjo zmago

V Portu so imeli gostitelji izrazito premoč, a so kljub velikem številu priložnosti dosegli le en gol. Posebno neučinkovit je bil Fernando, lahko bi dosegel kar nekaj golov, svoje priložnosti pa so zapravili tudi Marat Ismailov, Danilo in Lucho Gonzalez. Na srečo domačih navijačev pa je premoč po podaji Alexa Sandra v 51. minuti vendarle kronal Joao Moutinho, čeprav je gol dosegel iz zelo sumljivega položaja.

Danes ob 20.45 bosta na sporedu še zadnji prvi tekmi osmine finala, Galatasaray - Schalke in Milan - Barcelona. Že prejšnji teden sta se Šahtar Donjeck in Borussia Dortmund razšla z neodločenim izidom 2:2, Real Madrid in Manchester United sta igrala 1:1, Celtic Glasgow je z Juventusom izgubil z 0:3, Valencia pa s Paris St. Germainom z 1:2.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

Arsenal - Bayern München 1:3 (0:2)

Strelci: Podolski 55.; Kroos 7., Müller 21., Mandžukić 77.

Začetni postavi:

Arsenal: Szczesny; Sagna, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen; Arteta, Ramsey (Rosicky/71.); Wilshere; Walcott, Podolski (Giroud/72.), Cazorla.

Bayern: Neuer; Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba; Martinez, Schweinsteiger; Müller, Kroos (L. Gustavo/73.), Ribery (Robben/63.); Mandžukić (Gomez/78.).   

 

Porto - Malaga 1:0 (0:0)

Strelec: Moutinho 56.

Začetni postavi:

Porto: Helton, Danilo, Mangala, Alex Sandro, Otamendi, Lucho González (Castro/91.), João Moutinho, Izmailov (Atzu/70.), Fernando, Jackson Martínez, Varela (J. Rodriguez/58.)

Malaga: Willy, Weligton, Demichelis, Sergio Sánchez, Antunes, Joaquín (Portillo/63.), Toulalan, Iturra (Camacho/78.), Isco, Júlio Baptista (Piazon/78.), Santa Cruz