O pričakovanjih pred septembrskim ciklusom.

Potrebujemo šest točk. Smo v položaju, ko nam, pa tudi Albancem, točka ne pomeni nič. Skupina je takšna, da moramo tisti, ki merimo na drugo mesto, zmagovati. Zagotavljam, da bodo fantje dali vse od sebe. Svetovno prvenstvo je z našega zornega kota nogometno zelo oddaljeno, saj moramo do konca zmagati na vseh tekmah.

O Jokiću, Ljubijankiću, Novakoviću in Dediću.

Jokić po poškodbi na tekmi s Finsko teče in bo pripravljen. Ljubijankića in Novakovića sem spremljal po televiziji. Dedića ni, ker zaradi sistema igre, ki ga trenutno igramo v napadu, ne bi dobil priložnosti.

O prestopu Birsa v Milan.

Pozitivno zanj in reprezentanco. Moja želja je bila, da bi se to zgodilo že pred mesecem in pol. Upam, da bo izkoristil priložnost. Vse je odvisno od njega. Dvomim, da so ga pripeljali, da ga bodo le gledali. Ima določene odlike in življenjsko priložnost, da iz sebe naredi še boljšega igralca, kot je bil, potem ko zadnji dve leti ni igral skoraj nič.

O tem, kdo bo zamenjal Cesarja, ki ne sme igrati zaradi rumenih kartonov.

Idejo imam v glavi. Tisti, ki bo dobil priložnost, si bo to moral izboriti skozi štiri, pet treningov.

O Stožicah, ki ni stadion, ki bi pomenil prednost domačega igrišča.

Sem že pošiljal sporočila SMS, da nujno potrebujemo dodatno energijo s tribun. Če bi imeli boljšo podporo v Stožicah in večji pritisk na tekmeca ter s tem posledično na sodnika, bi nekatere stvari zapiskal drugače. Ne želim, da se ponovi BiH, ko so bili navijači gostov v večini. Želim si takšno podporo s tribun, kot jo ima Maribor v Ljudskem vrtu. Če bomo imeli le polovica tega v Stožicah, bo za nas že odlično. Ko Maribor igra slabo, se za ekipo navija do konca. Med tekmo je lepo videti, ko igralci delajo napake, a se ne žvižga ali negoduje.

O Albancih.

Imajo tisto, kar je najbolj pomembno danes: odlična telesna pripravljenost z veliko teka, kompaktnost in agresivnost. Če mi ne bomo na enaki ravni, bomo v hudih težavah.

Samoiniciativno o tiskovni konferenci predsednika Olimpije Izeta Rastoderja, ki mu je očital, da v reprezentanci ni igralcev iz slovenske lige.

Pri izbiri igralcev se ne odločam na osnovi tega, da imam nekoga rad ali ga sovražim. Gledam le interes reprezentance, da zmaga. Ljudje, ki so na položajih, morajo vedeti, da lahko nekatere izjave prinesejo nestrpnost na tribune.