"Zavel je nov veter, imamo nov koncept, nov sistem igre s tremi branilci. Poznamo ga, bomo pa videli, kako bo vse skupaj delovalo. Za zdaj ni nobenih težav," je tik pred današnjim treningom, ki se ga zaradi zdravstvenih težav ni aktivno udeležil Josip Iličić, povedal Marko Šuler, eden izmed tistih, ki bodo zadnja prepreka za napadalce BiH pred vratarjem Samirjem Handanovićem.

Šuler se sicer spominja zadnje tekme z ekipo, ki jo zdaj vodi Safet Sušić. V Mariboru je leta 2008 na prijateljskem obračunu sicer le sedel na klopi, a takrat doživel še tretji poraz Slovenije na tretji medsebojni tekmi z BiH. "Takrat je bil izid 4:3 za goste. To je zelo privlačno za gledalce, manj pa za nas, branilce," se je spomnil Šuler in pred jutrišnjo tekmo napovedal: "Nasproti si bosta stali ekipi, ki hočeta igrati. Tudi mi igramo privlačen nogomet. Tekma bo po moje zanimiva, sam pa upam, da ne bo kake 'goleade'."

Čeprav Slovenija BiH še ni premagala, pa Šulerja to ne skrbi preveč. "Tradicije so za to, da se rušijo. Se mi zdi, da je lep čas, da se nekaj naredi. Mislim, da bo to prava tekma, ki nam lahko veliko prinese," je še povedal slovenski branilec in se ozrl še na delo pod novim "šefom": "Vsak trener ima svoj način dela, od vedenja v hotelu do igrišča. Je pa vse skupaj pozitivno, tudi javnost to čuti. Vsi pogoji so optimalni in lahko začnemo s pozitivne ničle. Imamo vse pogoje, da nekaj naredimo, zdaj je na nas, da to uresničimo."

Sušić: Naj bo 3:3

Dela s Katancem se veseli tudi Rene Krhin, ki bo v osrčju zvezne vrste: "Gotovo se vsi veselimo dela z novim selektorjem. Vzdušje je odlično, vsi smo nasmejani, dobre volje. Kar je bilo, je pozabljeno, moramo gledati naprej in na vsaki tekmi osvojiti čim več točk."

Na sredini tekmi bo Katanec bržčas začel s postavo: Samir Handanović v vratih, Šuler, Branko Ilić in Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Mišo Brečko, Krhin, Goran Cvijanović, Valter Birsa, Andraž Kirm in Tim Matavž. Ali bo ta postava kos Bosni in Hercegovini, bo znano jutri malo pred 20. uro. Je pa Katanec večkrat poudaril, da zanj sredin tekmec trenutno gotovo sodi med najboljših deset reprezentanc na svetu.

"Če je temu tako, potem bo on verjetno zadovoljen z neodločenim izidom," je na novinarski konferenci v Ljubljani malce v šali povedal selektor BiH Sušić in nadaljeval: "Upam, da bo dobra tekma. Mi bomo igrali odprto, poskušali bomo zadeti. Upam pa, da bodo tudi Slovenci tako igrali in da bo to pravi spektakel, da bo veliko priložnosti, veliko golov. Na koncu naj bo 3:3, zakaj pa ne?"