Krka iz Novega mesta si je mesto napredovanja pridobila zaradi odstopa NK Dob, ki ostaja drugoligaš. Pri odločanju o sestavi lige so bila pomembna tudi dodatna zagotovila vodstva FC Koper, da spremembe na športnem, ekonomskem in pravnem področju ne bodo negativno vplivale sposobnost tekmovanja kluba v prihajajoči sezoni.

Prvo slovensko nogometno ligo v tekmovalnem letu 2013/14 tako sestavljajo Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj in novinca Zavrč ter Krka Novo mesto.

Posledično je zdaj znana tudi dokončna sestava 2. slovenske nogometne lige, ki jo sestavljajo, Aluminij, Dob, Krško, Radomlje, Šenčur, Šampion Celje, Šmartno ob Paki, Bela Krajina in prvaka obeh 3. lig Ankaran Hrvatini ter Veržej.

Žreb tekmovalnih parov za novo sezono bo Nogometna zveza Slovenije opravila v petek, 28. junija, na Brdu pri Kranju, medtem ko se bo prvenstvo v Prvi ligi pričelo 13. julija. Uvod v novo sezono bo tekma Superpokala med Mariborom in Olimpijo 7. julija v Celju.