V ospredju zanimanja bo mariborsko-ljubljanski obračun, že tretji v zadnjem mesecu. Prva dva letošnja obračuna sta se v prvenstvu končala z različnima razpletoma. Najprej so Štajerci 2. marca v zaostali tekmi 4. kroga v Stožicah slavili s 3:0, 13 dni pozneje pa je na istem objektu pred praznimi tribunami Olimpija ugnala branilca naslova državnega in pokalnega prvaka z 2:0.

Ljubljančani upajo na rezultat, ki jih bo pred povratno tekmo držal v igri

V ljubljanskem taboru, v katerem zagotovo ne bo kaznovanega Dejana Djermanovića, upajo, da bodo na Štajerskem pokazali pravi obraz, a zaenkrat še malce trepetajo zaradi nekaterih zdravstvenih težav, saj so za nastop vprašljivi Andraž Šporar, Matija Škarabot in predvsem Nik Omladič, tudi po mnenju Damjana Trifkovića najboljši Olimpijin nogometaš. "Na Mariborčane se nismo kaj posebej pripravljali, saj smo odigrali že dve tekmi z Mariborom. Približno poznamo, kako naj bi izgledalo vse skupaj. Pričakujem zanimivo tekmo za gledalce, veliko dinamike," je povedal Trifković.

"Veselimo se novega obračuna z najboljšo ekipo v Sloveniji. Prvi dve tekmi sta se končali različno. Tretja ima posebno draž. Gre za drugo tekmovanje. Pričakujem dobro tekmo. Fantje so pripravljeni, da pokažejo tisto najboljše, kar znajo, in priborijo rezultat, ki ohranja upanje na napredovanje," je dejal trener zeleno-belih Milorad Kosanović, ki bo kljub temu, da je bil v osrčju incidenta na zadnji tekmi (Mariborov napadalec Jean-Philippe Mendy ga je obtožil rasističnega žaljenja), v igro poslal tudi Miroljuba Kostića. Olimpija je pokalno tekmovanje osvojila štirikrat, in sicer v letih 1993, 1996, 2000 in 2003, od ustanovitve novega kluba pa ji ta lovorika še manjka.

Mariborčani dovolj zreli, da so neobremenjeni z rezultatom prve tekme

Osemkratni pokalni prvaki Mariborčani v dobrem stanju pričakujejo nov izziv. Stanje v ekipi je spodbudno, čeprav bosta zaradi poškodb manjkala Matic Črnic in Mitja Viler. "O napredovanju odločata dve tekmi, želimo imeti pozitiven rezultat pred povratno. Vsekakor je želja zmaga, po možnosti brez dobljenega zadetka. Najbolj pomembno pa je, da pokažemo pravi obraz in oddelamo tekmo, kot je treba. Pokalno tekmovanje je vedno nepredvidljivo. Ne smemo si dovoliti napak, so pa fantje dovolj zreli, da se ne obremenjujejo s tem, kakšno bi bilo želeno izhodišče," je dejal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Goričani v Velenje po gol v gosteh

Malce v ozadju bo polfinalni obračun Velenja in Gorice. Tekmeca sta se v prvenstvu pomerila konec tedna v Novi Gorici in prikazala vse prej kot razburljivo predstavo, ki se je končala z 0:0. Doslej sta se ekipi v pokalnem tekmovanju srečali štirikrat, dvakrat je zmagal Rudar, enkrat Gorica, ena tekma pa se je končala neodločeno. V Gorici upajo, da bodo tudi tokrat iz Velenja odšli vsaj neporaženi.

"Čaka nas težka tekma, saj smo že v prvenstvu videli, da imamo proti Rudarju vedno težave. Gre za polfinale, kjer so samo dobre ekipe. Upamo, da se iz Velenja vrnemo z dobrim izidom. Najbolj pomembno je, da bi na gostovanju dosegli zadetek. Seveda bomo naredili tudi vse, da ga ne dobimo. Dober rezultat bi nam tudi moralno pomagal pred naslednjo prvenstveno tekmo s Koprom. Toda naše misli so zdaj uperjene le proti Rudarju. Ta del sezone je za nas zelo pomemben," je za spletno stran goriškega kluba napovedal vratar Alex Cordaz.

Novogoričani so sicer pokalno lovoriko osvojili dvakrat, in sicer leta 2001 in 2002, Rudar pa je bil najboljši leta 1997. "Na prvi tekmi pričakujem nekoliko bolj zaprto Gorico, ki bo čakala na protinapade. Mi bomo poizkušali igrati kombinatorno ter si posledično pripraviti kakšno priložnost za zadetek," pa je za spletno stran NZS dejal igralec Rudarja Rajko Rotman.