Povratna tekma v polnem Ljudskem vrtu je bila iz minute v minuto bolj dramatična, saj Ciprčani niso izbirali sredstev, da bi dosegli gol.

Veliko bolj infarktna je bila za vas na tribuni in gledalce doma pred televizijskimi sprejemniki kot za nas na igrišču. Mi smo bili povsem zbrani na naloge, zato ni bilo raztresenosti, da bi padali v napake. Igrali smo po željah in načrtu, kar pomeni, da tekmecu nismo omogočili veliko priložnosti.

Na kaj ste pomislili, ko je sodnik pokazal sedem minut podaljška?

Tako dolg dodatek je nekaj nevsakdanjega. Bilo je šokantno, a to je stvar, na katero ne moreš vplivati. Treba je bilo ostati zbran, saj lahko le ena nerodno odbita žoga vse spremeni. Tudi če bi tekma trajala do polnoči, sem prepričan, da bi še naprej ohranili mirne glave.

V Mariboru ste že peto sezono. Ali je bila to ena izmed težjih tekem v vijoličastem dresu?

Da. Ena najtežjih, saj bi le en gol Apoela vse postavil na glavo. Izjemno so nam koristile dosedanje evropske izkušnje proti zelo zahtevnim tekmecem. Apoel sicer nima znanih zvenečih imen, a ima zelo kakovostne posameznike, ki znajo igrati nogomet. Zato sem še toliko bolj ponosen na odziv ekipe, da nismo igrali brezglavo, ampak smo dosledno upoštevali trenerjev nasvet o vročem srcu in hladni glavi.

Kakšen je bil Apoel v primerjavi s prvo tekmo v Nikoziji?

Ker so Ciprčani lovili gol, so bili izredno živčni. Vsaka odločitev sodnika, ki ni bila po njihovem okusu, je vplivala na njihovo igro, zato so iz minute v minuto postajali bolj nervozni.

Če v preteklosti Maribor še ni imel uglednega imena pri sodnikih, se po tekmah z Apoelom ne more pritoževati nad odločitvami Ukrajinca Bojka in Belorusa Kulbakova.

Imeli smo izredno kakovostno sojenje, a brez tako velikega števila spornih situacij, kot so jih videli Ciprčani. Apoel se je preveč obremenjeval s sodniškimi odločitvami, kar je vplivalo na njihovo igro.

Kakšen je bil odziv razočaranih nogometašev Apoela po koncu tekme?

Nisem se oziral na njih. Gledal sem le na to, kako se bom veselil s soigralci in enkratnimi navijači. Ponosen sem, da smo jih razveselili. Imamo nekaj, česar nima nihče drug v Sloveniji.

Nov izziv je četrti krog kvalifikacij. Kakšne so vaše želje pred jutrišnjim žrebom?

Vse bomo naredili, da po 14 letih ligo prvakov znova pripeljemo v Ljudski vrt. Ker imamo zagotovljen nastop v ligi Evropa, bo nekoliko manj pritiska. Glede na to, da vedno želimo več in višje, se ne bomo zadovoljili z ligo Evropa, v katerimi so igrali zadnji dve sezoni. Čas je za ligo prvakov. S tem, kdo bo tekmec na zadnji oviri, se ne obremenjujem. Na žreb pač ne morem vplivati. Mi bomo na vsakega tekmeca maksimalno pripravljeni.

Niste igrali proti Birkirkari doma in na prvi tekmi proti Apoelu. Ko je kazalo, da je Maribor predvidljiv, je trener Ante Čačić znova presenetil začetno enajsterico z novimi taktičnimi rešitvami.

V Mariboru ni prvih enajst, ampak smo vsi enaki. Igra tisti, ki je najbolj spočit, saj imamo tekme v peklenski vročini v nemogočih razmerah. Glava bi hotela na igrišče, a telo ne more slediti. Trener zna najbolje oceniti, katerih enajst poslati na igrišče. Ker smo zreli in mirni, delamo tisto, kar zahteva trener. Zaupamo drug drugemu, ker je le to pot do uspeha in napredka iz trening v trening, iz tekme v tekmo. Vsaka tekma nam da nov zagon, vsaka najmanjša malenkost prispeva k novim izkušnjam in napredku. Novi trener je prinesel nekatere novosti v igro. Čuti igralce, kako se bodo odzvali na njegove zahteve.

Čačić je prinesel raznovrstnost v igro Maribora, ki menja sisteme igre. Pri Darku Milaniču je bila standardna postavitev 4-4-2, pri Anteju Čačiću igrate tudi 4-2-3-1 in 4-1-4-1.

Nov trener, nove zamisli. S tem se povečuje raznovrstnost. Znamo igrati nogomet, ne odkrivamo ničesar novega. Pomembno je predvidevanje dogodkov na igrišču.