Predvsem v mariborskem taboru je bilo poletje precej vroče, ne nazadnje sta se zgodila odhoda trenerja Darka Milaniča in napadalca Roberta Berića, za nameček je odstopil še športni direktor Zlatko Zahović, za katerega pa mariborski ljubitelji nogometa upajo, da si bo premislil in prišel nazaj. Krmilo ekipe je prevzel Ante Čačić, ki bo lahko računal na kar nekaj novincev v ekipi, med njimi na Damjana Boharja, Amirja Derviševića in Jean-Philippa Mendyja.

"V nedeljo nas čaka tekma z Olimpijo, glede na to, da se pripravljamo na evropske tekme in moramo biti v optimalnem stanju avgusta, je ta tekma prezgodaj. A gre za osvojitev trofeje in Maribor mora vedno meriti na zmago. Veseli me, da je jedro ekipe zdravo, in upam, da bomo z Olimpijo pokazali dobro igro. Naša obveznost je, da potrdimo dvojno krono iz minule sezone," pred tekmo meni trener Maribora Čačić.

Agim Ibraimi bo eden ključnih mož vijoličastih: "Komaj smo končali priprave, noge so težke, ampak gre za superpokal, zato je to za nas pomembna tekma, saj si želimo sezono začeti z lovoriko, ki daje motivacijo za naprej. Zavedamo se, kakšno ekipo ima Olimpija, vemo, da je dobro pripravljena in da vedno daje maksimum proti nam. Ampak imamo dovolj izkušenj, moramo biti osredotočeni predvsem na našo igro in če bomo stoodstotni, potem ne bo težav."

Pri Olimpiji se tekme veselijo

Olimpija bo novo sezono začela s podobno postavo kot lani, poslovila sta se Anej Lovrečič in Erik Salkić, prišli pa so Zajko Zeba, Davor Bagarić in Enis Đurković. Trener Andrej Razdrh večjih težav s poškodovanimi igralci - z izjemo Blaža Božiča, Williama Franklina Vicenteja in Dejana Djermanovića, ki se sicer počasi vrača v ekipo - nima, tako kot štajerski tabor pa upa, da bo njegova ekipa sezono začela z lovoriko.

"Veselimo se nedeljske tekme, srečanja z Mariborom so bila v minuli sezoni dobra, gledljiva, tudi sami smo kar dobro igrali. Trenutno bi lahko rekli, da rezultatsko nismo v dobri formi, ampak to so bile pač prijateljske tekme, na katere se ne pripravljaš tako intenzivno. Videti smo precej bolje kot pred desetimi dnevi. Na nedeljski tekmi bomo poskusili osvojiti ta pokal, gre le za eno srečanje, tako da se lahko zgodi karkoli," meni Razdrh.

Maribor je doslej dvakrat osvojil superpokalno lovoriko, Olimpija je še nima.