Priče so povedale, da je bombaš prinesel eksplozivno telo na javno zbirališče, kjer so organizirali skupen ogled mundiala, kar s triciklom malo po začetku tekme Brazilija - Mehika, ki se je začela ob osmih zvečer po lokalnem času. Bomba je eksplodirala skoraj nemudoma za tem.

Dežurno zdravniško osebje v bolnišnici Sani Abacha v Damaturuju je potrdilo, da so v bolnišnico pripeljali številne ranjene in poškodovane. "Lahko potrdimo, da so številni ljudje resno poškodovani zaradi eksplozije," so sporočili in dodali, da so za zdaj našteli sedem mrtvih in poudarili, da se število žrtev lahko poviša, saj poškodovance še vozijo v bolnišnico. Ob tem je 15 oseb v kritičnem stanju.

Varnostne agencije za zdaj incidenta še niso komentirale. Po poročilih britanske postaje BBC za zdaj še nihče ni prevzel odgovornosti za napad. Kar nekaj islamskih ekstremističnih skupin po oceni poznavalcev vidi nogomet kot "neislamski", saj naj bi muslimane odvračal od vere.

Državna policija je sicer iz varnostnih razlogov prepovedala vse javne oglede tekem nogometnega svetovnega prvenstva v kar nekaj zveznih državah, potem ko je v začetku junija bomba, uperjena proti nogometnim navijačem, eksplodirala v Mubiju med ogledom tekme; takrat je umrlo več kot 40 ljudi. Zato je izdala opozorilo tudi za čas nogometnega mundiala v Braziliji, ker je teroristična skupina Boko Haram grozila z napadi.

Nogomet je sicer v Nigeriji nacionalni šport in izjemno priljubljen med ljudmi.