Dare, kako ste doživeli tekmo na igrišču?

Popolnoma zaslužena zmaga. Gostje si niso priigrali niti ene večje priložnosti, medtem ko smo mi imeli vsaj štiri smrtne. Končni izid bi moral biti še višji. Povsem realna bi bila zmaga 4:0. V lepoti nismo umirali. Nemogoče je, da bi bili že na tretji tekmi sezone v vrhunski formi.

Vaš gol s prostega strela je bil znova pravi lepotec.

Štirje smo se pripravljali na strel, na koncu pa so pustili streljati najmlajšega. Skrivnost takšnih golov je v sproščenosti. To sem se naučil v zadnjih mesecih. Nesmiselno se je živcirati, kam boš meril. Ko sem zadel žogo, sem videl, da jo bo vratar težko ubranil.

Scena ob vašem golu je bila podobna kot oktobra 2011, ko ste v dresu reprezentance zadeli s prostega strela s 35 metrov proti Srbiji. Zadeli ste enak gol, veselili ste se na isti strani stadiona.

Ne vem, ali gre za naključje ali kaj drugega. Pomembno je, da je lepo.

Za Maribor ste odigrali v Evropi štiri tekme in po gol dosegli na treh tekmah. Učinkovitost je izjemna.

V Maribor sem prišel s ciljem, da igram. Tudi če podajam za gole, je enako, kot če bi zabijal. Meni so v največje zadovoljstvo uspehi ekipe.

Izpolnili ste osnovni cilj – šest tekem v Evropi. Kam lahko seže letošnji Maribor?

Šest tekem smo dosegli, a naš cilj je nov dodatek – šest tekem v skupinskem delu evropskih tekmovanj. V Maribor sem prišel po čudež, ki se imenuje liga prvakov. Glede na moč Maribora so možnosti v tekmi z Maccabijem vsaj 50:50. Morda celo malo v našo korist, če Izraelci tekme ne bodo smeli igrati doma, ampak na Cipru. Proti izraelskemu prvaku bo lažje kot proti Zrinjskemu. Imamo težave, ko igramo z na papirju slabšimi tekmeci. Nam najbolj ustreza, če je nasprotnik v vlogi favorita. Že v sredo bo motivacija na vrhuncu, stadion bo poln in bo pokal po šivih. Na krilih navijačev lahko tekmeca tudi razbijemo.

Iz tekme v tekmo je bolj očitno, da se igralci vse bolj zanašajo na vašo potezo več, podaje, proste strele in kote.

V Maribor sem prišel zato, da razigravam soigralce, da dosegajo gole po mojih in Ibraimijevih podajah. Nevarni smo iz igre in prekinitev, ki postajajo naš močan adut. Iz tekme v tekmo se bolje ujamemo.

Tudi vaša forma raste z vsako tekmo.

Imam že toliko izkušenj, da natančno vem, na koliko obratih moram igrati, da smo uspešni iz tedna v teden. Potem ko na Dunaju nisem igral, se mi je odvalil kamen od srca, da znova lahko igram nogomet s polnimi pljuči in srcem vseh 90 minut. Znova sem srečen, zadovoljen in uživam na igrišču.

Temelj Maribora je trdna obramba, ki že tri tekme ni prejela gola.

Obramba drži ničlo, v ofenzivnem delu pa rastemo od 0:0 v Mostarju, 1:0 proti Rudarju, 2:0 proti Zrinjskemu, torej na naslednji tekmi trije goli. Sanjsko bi bilo, če bi v takšnem slogu nadaljevali v sredo proti Maccabiju. Že dva gola v mreži Izraelcev bi bila super izid.

V soboto igrate z novincem Radomljami, v sredo z Maccabijem, derbi tretjega kroga z Olimpijo pa je preložen na poznejši termin.

O tem sploh ne razmišljam, ampak samo o Radomljah in Maccabiju. Morda je to celo slabše, ker je tekma v Ljubljani preložena. Tako bomo prosti teden dni. Lepše je, če imaš tekmo vsake štiri dni.