Olimpija – Gorica (danes ob 18. uri): Olimpija je v popolnem razsulu, zato ji lahko tudi zadnjeuvrščena ekipa lige Triglav zabije pet golov, kolikor jih ni prejela vse od leta 2010. Ljubljančani so z naskokom najslabše moštvo spomladi, ki so edini zmagi na 13 tekmah dosegli proti vodilnima kluboma lige Mariboru in Kopru. Zamenjava trenerja Milorada Kosanovića z Darkom Karapetrovićem ni prinesla učinka, ampak ob brezvoljni igri najbolj izkušenih igralcev tri nove boleče poraze, zato obstanek v ligi teoretično še ni potrjen. Gorica dobiva zaušnice od neposrednih tekmecev za drugo mesto (Rudar, Koper). V Stožicah je priložnost za golijado v režiji Code in Lapadule, s čimer bi so dvignili samozavest pred finalom pokala 21. maja z Mariborom v Kopru. Naš tip: 2.

Rudar – Zavrč (danes ob 18. uri): Velenjčani izgubljajo bitko s Koprom za naslov podprvaka in tudi igralce zaradi izključitev. Gostovanje v Domžalah je bilo že tretje zapored, na katerem so že v uvodnem delu tekme ostali brez enega nogometaša, a vendarle osvajali točke na račun slovesa najboljše obrambe v ligi. Danes bo zanjo največja nevarnost završki golgeter Matija Smrekar, ki je na zadnjih devetih tekmah dosegel kar devet zadetkov, s čimer je najboljši strelec spomladanskega dela državnega prvenstva. Naš tip: 1.

Maribor – Triglav (danes ob 20. uri): Mariborčani za zadnji korak k naslovu prvaka potrebujejo le točko, ali pa tudi nobene, če Koper ne bo zmagal. Vijoličasti v pohodu na četrto zaporedno lovoriko meljejo tekmece z goli in asistencami Mendyja, Tavaresa in Fajića. Ko omenjena trojica zaigra skupaj, tekma spominja na igro mačke z mišjo. Obenem je obramba trdna, saj ob nizu štirih zmag sploh ni prejela zadetka, zato je razlika v golih 11:0. Triglav še vedno upa na deveto mesto in dodatne kvalifikacije. Kranjčani za Krko zaostajajo točko, a imajo težji razpored, saj danes gostujejo v Mariboru, v zadnjem krogu v Novem mestu, vmes pa gostijo Celje. Gorenjci sanjajo podobno senzacijo v Ljudskem vrtu kot lani novembra, ko so slavili v Mariboru, a realnost je visok poraz z elementi katastrofe. Naš tip: 1.

Luka Koper – Domžale (danes ob 20.05): Ko so se Koprčani nehali ukvarjati s sodniški zarotami in obremenjevati z lovom za Mariborom, ampak začeli igrati primerno ligi, v katero spadajo, so znova postali prvi kandidat za naslov podprvaka. Ker je domžalski napad trenutno povsem sterilen, saj na zadnjih treh tekmah ni dosegel gola, je tekma kot naročena za koprsko najmočnejše orožje. To je zadetek iz prve ali druge priložnosti, nato pa branjenje minimalne prednosti z vsemi sredstvi. Naš tip: 1.

Krka – Celje (jutri ob 17. uri): Krka za osmouvrščenim Celjem zaostaja šest točk, zato potrebuje zmago, če želi ohraniti upanje, da se izogne dodatnim kvalifikacijam. Možnosti Krke za tri točke so velike, saj se na tekmeca dobro taktično pripravi, medtem ko Celjani na začetkih tekem tečejo kot naviti in zapravljajo priložnosti. Ko jim tekmec zabije prvi gol, njihova igra razpade, čeprav imajo nogometaši ne glede na mladost že veliko tekem v slovenski prvi ligi. Trenutne predstave Celjanov še zdaleč niso takšne, da bodo botri in menedžerji vseh barv poleti služili stotisoče evrov s prodajo igralcev v tujino, vodstvo kluba pa odpisalo nogometaše, ki so stari 22 let, da so prestari za njihovo ekipo. Naš tip: 1.