"Nisem več mogel gledati, kaj se dogaja s klubom. Stanje še zdaleč ni tako alarmantno, kot ga predstavljajo mediji. V klub se vračam, ker želim pomagati, to pa ne pomeni, da želim ta klub tudi sam voditi. O tem, kdo ga bo vodil, bo odločala skupščina, ki jo bomo sklicali takoj, ko bo znana nova uprava našega največjega pokrovitelja Luke Koper. Menim, da bi bilo najbolj primerno, ko bi klub vodili ljudje iz tega podjetja, ki je družbeno odgovorno in koprskih nogometašev zagotovo ne bo pustilo na cedilu," je za spletno stran kluba povedal Guberac.

Poljšak odstopa ni preklical, zamenjal ga bo Guberac

Svojega odstopa pa ni preklical donedavni predsednik Luke Koper Andrej Poljšak, tako da bo klub do nadaljnjega vodila dvočlanska uprava. Poleg Guberca še Bojan Babič iz Luke Koper.

V koprskem klubu bo po poročanju Sportala funkcijo predsednika opravljal Guberac. "Stanje se je stabiliziralo. Gospod Ante Guberac ostaja član uprave in bo postal predsednik. Danes je preklical odstop, zdajšnji predsednik (Andrej Poljšak, op. p.) pa mu bo predal pooblastila. Klub bo vodil do skupščine kluba, na kateri bo imenovan kot predsednik. Na srečo si je premislil. Tudi zaradi pritiska javnosti, klicev staršev igralcev, trenerjev ... Videl je, da je klub na dobrih temeljih, da nismo v tako velikih dolgovih, kot se je pisalo, saj so tisto posojila iz preteklih let, ta uprava pa je delala dobro. Vidimo možnosti za napredek, da lahko ta klub pelje naprej prvoligaško pot," je za Sportal povedal direktor Valter Valenčič.

Pred časom so v Kopru obelodanili višino dolgov kluba, ki znašajo 1,9 milijona evrov. Največ, 1,3 milijona evrov, klub dolguje Milanu Mandariću, ki pa po informacijah z Obale ne bo škodoval klubu, kar je bil tudi eden o razlogov, da si je Guberac premislil.

Prvoligaška usoda Kopra sicer še ni dokončno jasna, saj mu mora zeleno luč prižgati še Nogometna zveza Slovenije. Če bo ta zadovoljna s stanjem v koprskem klubu, potem je jasno, da mora NZS za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije določiti še enega udeleženca. Za to mesto kandidirata Aluminij in Krka. Na ponedeljkovem glasovanju izvršnega odbora NZS je novomeški klub dobil osem glasov članov IO (enega premalo), Aluminij pa šest.