»Norveški sodnik v prvem polčasu ni piskal očitne roke Samija Kheidire v kazenskem prostoru. Škandalozni sodnik pa se tu ni ustavil. V drugem polčasu je Real dosegel zadetek, potem ko je bil storjen očiten prekršek nad Didierjem Drogbajem, vrhunec pa se je zgodil, ko je Sergio Ramos skoraj odtrgal gleženj Buraku Yilmazu,« so se po tekmi jezili na turškem portalu Haberturk.

Čeprav izgovorov za visok poraz svojih varovancev ni želel iskati, je trener Galatasarayja Fatih Terim delilca pravice obtožil, da je podlegel pritisku madridske publike in slovesu kraljevega kluba. »Sodnik se je ustrašil Reala. Moen ni dorasel tekmam na tako visoki ravni. Če ne vidiš enajstmetrovke za igranje z roko, potem ne sodiš sem. Vsi so dejali, da bi morala biti najstrožja kazen, le sodnik je bil drugačnega mnenja. Nas je sodnik premagal? Ne, toda piskal je ob zelo zanimivih trenutkih srečanja. Real ne rabi pomoči sodnika,« je brez dlake na jeziku po srečanju dejal Terim.

Kritikam na račun sodnika pa se je izognil prvi zvezdnik Galatasarayja Drogba, ki je priznal, da je bil poraz njegove ekipe zaslužen. »Dobili smo lekcijo, bili smo slabši od Reala. A to ni pomembno, Galatasaray ima mlado ekipo in perspektivne igralce. Ti morajo sedaj stopiti v ospredje in se iz tega poraza nekaj naučiti. Lahko igramo precej bolje in verjamem, da bomo boljšo igro pokazali na povratni tekmi.«

Alonso: Takšen rezultat smo pričakovali

Za razliko od vročekrvnih Turkov pa sodniški kriterij ni zmotil madridskih nogometašev, ki so z eno nogo praktično že v polfinalu. Kljub temu pred povratnim srečanjem ostajajo previdni. »Takšen rezultat smo pričakovali,« je bil jasen Xabi Alonso, ki je v 73. minuti podal Gonzalu Higuainu za 3:0. »Zabili smo tri gole, našo mrežo pa ohranili nedotaknjeno. Veseli nas, da sta zabila Higuain in Karim Benzema. Vseeno je v nogometu mogoče prav vse. Čaka nas še 90 minuti v Carigradu. Tam moramo prikazati enak tekmovalni naboj. Letos je želja, da osvojimo ligo prvakov, še posebej velika. Napredujemo, toda pred nami je še dolga pot,« je zaključil španski reprezentant.

Predstavo svojih nogometašev je sinoči pohvalil tudi strateg Reala Jose Mourinho, nekaj lepih besed pa je namenil tudi svojima nekdanjima varovancema Drogbaju in Wesleyju Sneijderju. »Kar se tiče Drogbaja in Sneijderja, sem ju po koncu tekme pozdravil. Sta del moje družine, a ne med tekmo,« se je pošalil 50-letni Portugalec.