V pariškem klubu zahtevajo doživljenjski suspenz za Brandaa. V Braziliji rojenemu italijanskemu reprezentantu Motti je Brazilec s "čelno" zlomil nos, Parižani pa trdijo, da je kriv še za eno poškodbo na njihovi strani: z udarcem s kolenom v hrbet naj bi poškodoval tudi Gregoryja van der Wiela in mu nalomil ledveno vretence.

Danes je francoski sekretar za šport Thierry Braillard dejanje nogometaša Bastie označil za škandalozno ter se zavzel za to, da igralca za nešportno obnašanje strogo kaznujejo. Ta incident ni bil prvi v Brandaovi karieri, lani je dobil štiri tekme prepovedi igranja zaradi udarca Yohana Cabayeja s komolcem.

Bastia ga ne bo kaznovala

Bastia se je odločila, da nogometaša ne bo kaznovala, so pa v klubu s sporočilom za javnost obsodili njegovo potezo, a opozorili tudi na nesprejemljivo vedenje nekaterih drugih igralcev, ki neprestano izzivajo tekmece. Kot poroča časnik L'Equipe, se primer Brandao ne bo končal le v nogometnih pisarnah, ampak bo imel bržčas tudi pravne posledice, saj bo primer preiskala tudi policija.

Disciplinska komisija francoske lige naj bi primer napada Brandaa obravnavala v četrtek.