Kot so sporočili iz angleškega nogometnega kluba, sta jo v pretepu v torek zvečer skupila dva njihova navijača in pri tem utrpela vbodne rane. Kljub temu njune poškodbe naj ne bi bile resnejše narave. »Okoli 30 ljudi je napadlo skupino desetih na glavnem trgu Taksim. Nekaj navijačev ima odrgnine in modrice, vendar mislim, da bo nocoj še huje,« je za Daily Mail dejal 57-letni navijač Chelseaja, ki je želel ostati neimenovan.

»99,9 odstotka ljudi, ki smo jih spoznali v Carigradu, je bilo zares gostoljubnih. V težavah se lahko znajdeš v kateremkoli mestu. Nekateri predeli Londona so verjetno še bolj nasilni. Vedno se bo našla manjša skupina ljudi, ki bo iskala težave. Navijačem, ki bodo obiskali tekmo, zato svetujemo, da so previdni. Naj ne iščejo težav in naj bodo prijazni,« pa je vse angleške obiskovalce pred obiskom tekme pozval tiskovni predstavnik Chelseajevega navijaškega združenja Dave Johnstone.

Angleži imajo z gostovanjem v Carigradu sicer slabe izkušnje; leta 2000 sta bila do smrti zabodena dva navijača Leedsa, ki sta prišla na ogled tekme pokala Uefa.