Brazilci ne skrivajo nezadovoljstva nad zapravljivostjo njihove vlade, ki želi na mundialu prihodnje leto državo prikazati v kar najlepši luči. Številni so namreč prepričani, da bi porabljene milijarde namesto za stadione in preostalo nogometno infrastrukturo bilo smotrneje porabiti za izgradnjo šol in bolnišnic, ki jih južnoameriška država še kako potrebuje.

Svoje nezadovoljstvo so med drugim izrazili tudi v soboto na uvodni tekmi pokala konfederacij, ko je pred stadionom Mane Garincha v brazilski prestolnici prišlo do neredov. Situacijo je bila prisiljena miriti tamkajšnja policija, ki je navijače pregnala s pomočjo solzivca in gumijastih nabojev. »Ne rabimo svetovnega prvenstva, temveč denar za šole in bolnišnice,« je pisalo na enem izmed transparentov v bližini stadiona.

Nič boljše ni bilo niti na stadionu, saj so gledalci izžvižgali predsednico države Dilmo Rouseff, v boljšo voljo pa jih niso uspeli spraviti niti njihovi nogometaši, ki so vpisali visoko zmago proti Japoncem.

Po poročanju tujih medijev, Brazilci vsem nogometnim zanesenjakom, ki prihodnje leto načrtujejo obisk njihove države, na medmrežju že sporočajo: »Ne hodite v Brazilijo.«