Potem ko so galaktiki že na prvem srečanju slavili s 4:1, tudi na povratnem obračunu na domačem Santiagu Bernabeu proti Cornelli niso imeli nikakršnih težav. Vse dvome o zmagovalcu je vodilno moštvo španskega prvenstva pravzaprav razrešilo že po dobrih 30 minutah igre, ko sta zadela James Rodriguez (16. in 34. minuta) ter Isco (32. minuta).

Na 4:0 je v 60. minuti z avtogolom povišal López Hinojosa, medtem ko je končni izid 17 minut kasneje postavil 21-letni Jese, ki je v igro vstopil v 56. minuti namesto poškodovanega Samija Khedire in zaigral sploh prvič po skoraj devetmesečni odsotnosti z nogometnih igrišč.

Mladi Španec se je težje poškodoval v lanski sezoni na srečanju osmine finala lige prvakov proti Schalkeju, ko so se mu strgale zadnje križne vezi v desnem kolenu. Zaradi dolgotrajnega okrevanja je bilo veselje nadarjenega nogometaša ob vrnitvi in doseženem zadetku zato še toliko večje.

»Sem zelo vesel svoje vrnitve in zadetka. Za mano je osem mesecev trpljenja,« je po tekmi dejal Andaluzijec in dodal: »Hvala trenerju in predsedniku kluba. Oba sta mi zelo pomagala. Rad imam tudi navijače, ki so mi stali ob strani. Igranje za ekipo in soigralce sem zelo pogrešal. Gol posvečam Santiagu Bernabeu in svojemu fizioterapevtu.«