Dobrodošli v rodni Španiji. Občutki?

Zelo posebni. Vedno sem vesel, da lahko občutim čar polfinala lige prvakov, saj je to velik privilegij. Prav posebno se je vrniti v Madrid s takšnim moštvom, kot ga ima Bayern. Moramo igrati dobro in iztržiti pozitiven izid pred povratno tekmo v Münchnu. Moje misli so povsem osredotočene le na uspeh na igrišču.

Kot trener Barcelone ste bili vedno zelo uspešni v Madridu.

Ta statistika je del drugega kluba v drugačnih okoliščinah, kot so danes. Takratna Barcelona nima povezave s trenutnim Bayernom, je pa cilj enak – potruditi se moramo po najboljših močeh. Real Madrid je vedno močan tekmec, nasprotniku mora uspeti perfektna predstava, če želi odnesti celo kožo.

Se je Real veliko spremenil?

Povejte mi raje vi, saj ste večkrat videli igrati Real kot jaz. Zagotovo so vedno nekaj posebnega, ne glede na to, kdo sedi na klopi in kdo igra na zelenici. So eden najbolj zahtevnih tekmecev, kar navsezadnje potrjujejo uspehi, saj so vedno pri vrhu.

Pričakujete, da bo igral Ronaldo?

Upam, da bo nared. Tukaj smo zaradi ljudi, ki nas spremljajo po vsem svetu. Logično je, da želijo videti najboljše in Ronaldo zagotovo je med njimi. Če ne bo igral, bo tekma imela drugačne razsežnosti. Ronaldo je izjemen strelec, Isco zna odlično zadržati žogo, Benzema je konstanten v napadu, Ramos, Alonso in Modrić pa so igralci, ki ustvarjajo Realovo igro. Madrid je vsekakor moštvo, ki zna nasprotniku povzročiti ogromno težav. Mi se bomo skušali braniti in napasti, kot znamo.

Opazno je, da Bayern igra slabše kot pred časom. Kaj se je spremenilo?

Zelo težko je osvojiti ligo prvakov. Na poti do lovorike vedno srečaš najboljše klube, zato sem zelo ponosen na naše moštvo, da je v družbi velikanov. Marca smo osvojili nemško prvenstvo, smo v finalu nemškega pokala in polfinalu lige prvakov. Tega ni lahko doseči, hkrati pa zmage dosegamo z dobro igro. Res je, da prejšnji konec tedna pri Braunschweigu nismo blesteli, a smo vseeno zmagali in okrepili moštveni duh. S tem sem zadovoljen.

Manchester je včeraj odpustil trenerja Davida Moyesa. Bi prevzeli United?

Še vedno sem v Bayernu, s katerim sem podpisal triletno pogodbo. Prepričan sem, da lahko moštvu še veliko ponudim. Katalonsko kulturo sem hitro zamenjal z nemškim okoljem. Ni bilo lahko, potreboval sem čas. Torej, z Bayernom me čaka še veliko dela, počutim se odlično, ljudje me spoštujejo, zato vsekakor želim ostati.

Kaj pa Lionel Messi? Je v krizi?

Če Barcelona igra dobro ali slabo, nikdar ne bom spremenil mnenja o Messiju. Enostavno je prevelik igralec. Nikoli še nisem videl takšnega nogometnega genija, kot je on.

Je lažje delati v Nemčiji ali Španiji?

Nemčija je veliko bolj umirjena dežela, kjer vse poteka bolj sproščeno. V Španiji se vsak dan vsi pogovarjajo o nogometu. Pritisk je velik, v Nemčiji pa je v času priprave na vsako naslednjo tekmo vse bolj mirno.

Povzeto po Mundo Deportivo