"Veseli smo uradne potrditve našega nastopa v 'eurocupu', ki bo v letošnji novi obliki še bolj zanimivo tekmovanje kot v preteklosti. Vključitev evroligaških ekip v drugi del bo dala tekmovanju še več kvalitete. Nov sistem zagotavlja tudi več tekem kot prej, kar je gotovo razveseljivo za nas in za publiko. Povabilo v tekmovanje s strani organizatorja je pohvala in potrditev, obenem pa zaveza, da nadaljujemo z uspešnim poslovanjem iz pretekle sezone, ne prehitevamo realnosti, nadaljujemo zastavljeno finančno sanacijo, na parketu pa, predvsem v ligi ABA, ki je postala sito za Evropo, pokažemo čim več," je bil zadovoljen vršilec dolžnosti direktorja košarkarskega kluba iz prestolnice Matevž Zupančič.

Seznam vseh 48 ekip, ki bodo v naslednji sezoni sodelovale v evropskem pokalu, bo dopolnjen in končno znan po koncu vseh državnih prvenstev po Evropi. Vse ekipe bodo morale za dokončni pristop izpolniti še Ulebove pogoje za pridobitev ustreznih licenc.

V sezoni 2013/2014 se obeta kar nekaj sprememb. Moštva bodo razvrščena v osem skupin po šest ekip. V rednem delu bo za posamezno ekipo tako kar 10 tekem. Novost bo tudi to, da bodo klubi pred žrebom skupin razvrščeni v dve diviziji, kar bo pripomoglo predvsem k zmanjšanju stroškov potovanj klubov med rednim delom. Tri najboljše ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v drugi del tekmovanja, kjer se jim bodo pridružili klubi iz elitne evrolige, ki se ne bodo uvrstili v evroligaški top 16. Po dve najboljši ekipi svojih skupin (8 skupin po 4 ekipe) v drugem delu tekmovanja se bosta uvrstili v osmino finala, kjer bo zmagovalca odločil eliminacijski playoff sistem na dve tekmi vse do končnega finala, ki bo odigran na nevtralnem terenu.

Zmagovalec tekmovanja si bo v naslednji sezoni priboril pravico nastopanja v elitni druščini klubov evrolige.