Glazer, ki je kot najstnik delal kot potujoči trgovec, kasneje pa je ustvaril ogromen poslovni imperij, je v športne vode zakorakal leta 1995, ko je za takrat rekordno vsoto 192 milijonov dolarjev kupil NFL klub Tampa Bay Buccaneers. Za nadvse odmevno potezo je nato poskrbel deset let kasneje, ko je za 1,47 milijarde kupil večinski delež najuspešnejšega angleškega nogometnega kluba Mancheset United.

Kljub protestom navijačev rdečih vragov, ki so prevzemu močno nasprotovali, je United pod vodstvom Glazerjevih zabeležil enega najuspešnejših obdobij v svoji zgodovini, saj je osvojil pet naslovov angleškega prvaka, leta 2008 pa tudi ligo prvakov. »Misli vseh pri Manchester Unitedu so nocoj z družino,« so po smrti milijarderja zapisali pri angleškem velikanu.

Zaradi zdravstvenih težav, ki so se vlekle od leta 2006, so klub kasneje v glavnem vodili njegovi sinovi, tako pa bo najverjetneje tudi v prihodnje. Kot poroča Reuters, bo 90-odstotni delež v klubu enakomerno razdeljen med njegove otroke, s preostalimi 10 odstotki pa se že zdaj trguje na newyorški borzi.