Toda tresla se je gora in rodila miš. Disciplinska komisija Uefe je Nogometno zvezo Srbije kaznovala z 80 tisoč evri, njihova reprezentanca pa bo morala eno domačo tekmo odigrati pred praznimi tribunami.

Glede na to, da so predvsem Angleži omenjali tudi možnost, da bi Uefa Srbe za nekaj let izključila iz vseh svojih tekmovanj, je prejeta kazen skoraj zelo mila, na Otoku pa bo prav gotovo naletela na negativen odziv.

Nad izrečeno kaznijo se ni pritoževal niti sekretar srbske nogometne zveze Zoran Laković: ''Dobro smo jo odnesli. Ta incident in izrečene kazni so zadnje opozorilo vsem, ki delamo v srbskem nogometu, tako trenerjem in igralcem, kot tudi navijačem. Opozarjam, da smo sedaj pod ostrim nadzorom s strani Uefe in že najmanjša nova napaka bi lahko privedla do rigoroznih ukrepov.''

Nekoliko strožje kazni so prejeli srbski udeleženci obračunavanja ob koncu tekme.

Kondicijski (Andreja Milutinović) in pomožni trener (Predrag Katić) srbske reprezentance sta dobila dveletno prepoved opravljanja vseh funkcij v nogometu, drugo leto kazni pa je pogojno.

Z več tekmami prepovedi igranja je bilo kaznovanih tudi več srbskih nogometašev: Goran Čaušić bo počival na naslednjih štirih reprezentančnih tekmah, Ognjen Mudrinski in Filip Malbašić ne bosta smela igrati na naslednjih treh tekmah, Nikola Ninković pa na naslednjih dveh.