Kot poročajo srbski mediji, se je Uefa za tako strogo potezo odločila zaradi davčnih malverzacij beograjskega kluba in visokih dolgov do igralcev in ostalih upnikov. Skupno naj bi dolgovi znašali tri milijone evrov, 1,7 milijona evrov beograjskemu klubu Rad ob prestopu Luke Milivojevića in Aleksandra Pantića ter 600.000 evrov za plače igralcem

Pri finančni komisiji Uefe so namreč prepričani, da v klubu poslujejo v nasprotju s številnimi odredbami evropske nogometne zveze, med drugim pa naj bi prekršili tako pravilo finančnega fair-playa kot tudi pravila licenciranja.

Poleg rdeče-belih, ki imajo sedaj deset dni časa, da se na kazen pritožijo na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani, pa bi se znala pod drobnogledom Uefe znajti tudi Srbska nogometna zveza, ki je srbskemu prvaku dala zeleno luč za nastopanje v Evropi.

Zvezda je sicer v letošnji sezoni pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Slaviše Stojanovićaprvič po sedmih letih osvojila naslov najboljšega v državi ter s tem prekinila prevlado mestnega tekmeca Partizana.