Ni dvoma, da bi morebiten odhod Messija s Camp Noua pospremila tudi rekordno visoka odškodnina. To seveda pomeni, da bi si nakup nogometaša lahko privoščila le peščica najpremožnejših klubov, med katere se prav gotovo uvršča tudi Chelsea.

A četudi za trenutno vodilno ekipo angleškega prvenstva denar nikoli ni predstavljal resne prepreke, v klubu možnost nakupa 27-letnika zanikajo. Kot trdi pomočnik glavnega trenerja Joseja Mourinha, Steve Holland, glavno težavo še zdaleč ne predstavlja višina odškodnine, temveč strogo pravilo finančnega fair-playa, ki bi ga Angleži v primeru Messijevega prihoda skoraj zagotovo prekršili,

»V klubu dosledno sledimo pravilu finančnega fair-playa. V zadnjih 12 mesecih smo pripeljali enega oziroma dva igralca in jih prodali kar nekaj. Vse skupaj z namenom, da izravnamo naše finance. Ko se pobližje seznaniš s številkami, ki jih povezujejo s prestopom Messija, se zdi skoraj nemogoče, da bi ga kupil katerikoli klub in pri tem ostal znotraj okvirjev finančnega fair-playa,« je obrazložil Holland.