Z današnjo odločitvijo razsodišča iz Lozane se je za varšavske zeleno-bele nesrečno končala zgodba, ki bi imela povsem drugačen razplet, če trener ne bi naredil usodne napake le nekaj minut pred koncem povratne tekme 2. kroga kvalifikacij. Takrat je v igro poslal Bartosza Bereszynskija, ki pa ni imel pravice nastopa. In čeprav je Legia dobila obe tekmi (s 4:1 in 2:0), je drugi dvoboj tekmovalna komisija Uefe zaradi kršenja pravil za zeleno mizo registrirala s 3:0 za Škote. Skupni izid je bil tako 4:4, Celtic pa je napredoval zaradi gola v gosteh.

Legia se z odločitvijo ni sprijaznila, ampak se je pritožila; dvakrat na Uefo, krovna evropska zveza je obe pritožbi zavrnila. Po četrtkovi zavrnitvi pritožbe še na disciplinski komisiji je Legia sklenila poskusiti še z zadnjo možnostjo, ki ji je ostala, in se odločila za Cas.

Razsodišče Cas je sporočilo, da je poljski klub zahteval, da Uefa razveljavi kazen in Legii dovoli nastopanje v tretjem krogu kvalifikacij lige prvakov, pa tudi to, da Uefa razveljavi vse odločitve, povezane z igralcem Bereszynskim. Cas je na svoji spletni strani zdaj pojasnil, da je vpletene strani pozval k posredovanju podatkov, nato pa danes sprejel odločitev, s katero je potrdil ukrepe Uefe in zavrnil pritožbo poljskega kluba.

O Legiini zahtevi za razveljavitev vseh ukrepov proti nogometašu Bereszynskiju in o finančni odškodnini s strani Uefe bo Cas odločal v naslednjih tednih, so še sporočili iz Lozane.

S to odločitvijo Casa je zdaj dokončno jasno, da se bosta za vstopnico za ligo prvakov merila Celtic na Maribor, prva tekma bo v sredo v Sloveniji, povratna pa 26. avgusta na Škotskem.