"Občutki so fenomenalni, ampak vseeno je nekaj grenkega priokusa. Vodili smo z 1:0, toda na koncu smo lahko zadovoljni, saj smo odigrali zrelo, fantastično tekmo. Mislim, da so to vsi videli," je po tekmi povedal Bohar. Ta je zasluge za svoj zadetek, ki ga je z dobrih desetih metrov dosegel po podaji Mitje Vilerja z leve strani, pripisal celi ekipi in poudaril, da si želi čim več takšnih zadetkov, čeprav je malce "dišalo" po prepovedanem položaju oziroma oviranju vratarja.

Toda sodniki so zadetek priznali, 1300 navijačev Maribora pa je lahko slavilo na Schalkejevem objektu. "Navijači so prepotovali tisoč kilometrov in nas glasno podpirali. Moram jim res čestitati za vse skupaj. Pri zadetku so najbolj glasni, a jih takrat najmanj slišiš, saj si v nekakšnem šoku. Vseeno pa je tudi njihova podpora pomagala do nove točke," je še navijače vijolic pohvalil Bohar.

»Pojesti« morajo več trave kot tekmec

Željko Filipović, ki je spet solidno opravil svoje naloge v zvezni vrsti, meni, da je bila tudi zmaga blizu. "Po zelo dobrem prvem polčasu se nam je zmaga izmuznila. Ampak to je liga prvakov, vsaka najmanjša napaka se kaznuje in to se je tudi zgodilo," pravi Filipović in izpostavil še dejstvo, da morajo za vsak uspeh trdo garati.

"Vemo, da smo kakovostni, vemo, kaj moramo početi, a vemo tudi to, da moramo 'pojesti' več trave kot tekmec, da pridemo do želenega izida. Tako pač je. Na vsaki tekmi moramo res garati, da osvojimo točko," meni Filipović.

Vrednost ekipe skočila na skoraj 14 milijonov evrov

Trener Maribora Ante Šimundža se je ozrl tudi na trenutno stanje na lestvici skupine G. Pri Mariboru (njegova tržna vrednost je po dveh remijih na Transfermarktu skočila z manj kot 12 milijonov na 13,83 milijona evrov, Boharjeva pa s 500.000 na milijon) je proti pričakovanjem mnogih po dveh tekmah v stolpcu za poraze ničla, izkupiček pa identičen kot tisti favoriziranega Schalkeja.

"Imamo dve točki. A te bomo preštevali na koncu in videli kako in kaj. Naslednji tekmec bo Chelsea, a o njem bomo razmišljali takrat, ko bo za to čas (obračun s Chelseajem bo 21. oktobra v Londonu; op. a.)," še pravi mariborski strateg, pred katerim je nova zahtevna naloga.

V soboto proti večnemu tekmecu

Ta ni evropsko obarvana, vzbuja pa največ čustev na slovenskih tleh. V soboto se bo Maribor v Ljudskem vrtu srečal z večnim tekmecem Olimpijo. "Večni derbi je nekaj več, čustveno in psihično moramo biti na visoki ravni. Verjamem, da fantje vedo, za kaj gre. To je naše delo, naša zaveza do navijačev, do kluba. Verjamem, da bomo pravi tudi v soboto," je še povedal Šimundža.