Maribor bo na povratni tekmi favorit. O tem ni dvoma. Ne morejo ničesar izgubiti, kajti z uvrstitvijo vsaj v evropsko ligo so cilj že izpolnili. Vijolice bodo napadale, najbolj pomembno vprašanje pa je, ali bodo zdržali brez prejetega gola. Znano je namreč, kaj se zgodi, ko igraš na vse ali nič. Upam, da bodo v obrambi osredotočeni in da bodo preprečili protinapade. Prav gotovo bo lažje, ker se v obrambo vrača Arghus. Ima dober skok, je agresiven in ima določene izkušnje. Na prvi tekmi se je poznala njegova odsotnost, saj so drugi še prezeleni. A treba je vedeti, da en nogometaš ne more igrati sam. Vsi štirje branilci se morajo razumeti v igri in si pomagati. Bodo pa pod velikim pritiskom. Če Maribor doseže gol že v prvem polčasu, bo Viktoria zapadla v paniko.

Sicer so Čehi zelo kakovosten tekmec. Dolgo nisem videl ekipe, ki bi tako dobro igrala po bokih, tehnično so odlično podkovani.

Poraja se vprašanje, na kakšen način kreniti v napad. Strokovni štab najbolje ve, kakšna naj bi bila taktika. Pred njimi je težko delo, medtem ko nam, ki spremljamo dogajanje ob strani, ni težko komentirati in deliti nasvetov. A lahko vseeno povem svoje mnenje. Čeprav sem bil branilec, sem bolj naklonjen napadalnemu nogometu. Sam bi začel tekmo s tremi napadalci, torej s Tavaresem, Mendyjem in Fajićem, ki bi ves čas pritiskali na zadnjo linijo tekmeca. A o tem bo odločal strokovni štab, ki najbolje pozna ekipo in ve, kaj je najbolje za Maribor. Ne glede na to je najbolj pomembno le, da se bodo Mariborčani borili. V tem primeru jim nihče ne bo ničesar zameril, ljudje pa bodo vseeno zadovoljni.

Marinko Galić je z Mariborom igral v ligi prvakov, z reprezentanco pa na SP in EP.