Schalke je včeraj tekmo dobro začel, a je v prvih minutah zapravil priložnost, da bi povedel in otežil nalogo Realu. Kazen je sledila hitro, saj je v 13. minuti zadel Karim Benzema, v 20. minuti pa je bilo po golu Garetha Bala že 2:0 in od tam naprej je igral le še Real. Izjemen zadetek Klaas-Jana Huntelaarja v 91. minuti je bil le majhen obliž na veliko rano Schalkeja.

»Na igrišču smo imeli danes precej mladih nogometašev, ki so se lahko veliko naučili. Fantje kot Julian Draxler, Max Mayer, Sead Kolašinac ali Joel Matip sedaj dobro vedo, da moraš biti na takšnem nivoju nogometa še bolj skoncentriran in si lahko privoščiš precej manj napak. Tekmo smo sicer dobro začeli, a tako je bilo le do prvega gola Reala. Zatem je sledila naša napaka za napako, kar je tako dobra ekipa, kot je Real, brez usmiljenja izkoristila. Nismo imeli niti sreče, saj je Kolašinac pristal v bolnici, verjetno z zlomljeno čeljustjo, Boateng je poškodovan predčasno končal tekmo, tudi Neustadter pa ima težave s kolenom. To je bila zares 'usrana' tekma, po kateri imamo tudi tri poškodovane igralce,« po visokem porazu v pogovoru za Sky ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo trener Schalkeja Jens Keller.

Draxler: Real je bil vselej korak pred nami

Po porazu je veliko premoč Reala moral priznati tudi Draxler, ki je v prvih minutah tekme zapravil priložnost, da bi dosegel vodilni gol za Schalke.

»Pred tekmo smo imeli zelo visoka pričakovanja, a smo nato storili veliko preveč napak, kar je Real s pridom izkoristil. Seveda, bolje bi bilo, če bi jaz tisto veliko priložnost na začetku pretvoril v zadetek, a ko izgubil z 1:6, je težko govoriti o tem, kaj vse bi se lahko zgodilo drugače. Trener nam je med polčasoma dejal, da smo nesrečno prejeli dva gola in da naj v nadaljevanju poskušamo doseči gol ali dva, da bi s tem dobili vsaj majhno možnost za preobrat na drugi tekmi, a to je Realu dalo le še več prostora, kar je povsem izkoristil. Nikogar ne moremo kriviti, da se ni boril, saj smo na igrišču dali vse od sebe, toda proti Realu je zelo težko iti v dvoboje, saj žoga kroži tako tekoče. Vselej so bili korak pred nami,« je za Sky po tekmi dejal Draxler.

(Foto: Reuters)

Ancelotti: To je bila popolna tekma

Povsem drugačno vzdušje po visoki zmagi s 6 doseženimi zadetki je bilo seveda v taboru Madridčanov. Navdušeni trener Carlo Ancelotti ni skoparil s pohvalami na račun svojih varovancev.

»To je bila popolna tekma. Bilo je fantastično. Igrali smo moštveno, kot celota, in na svoje varovance se zelo ponosen. S tako igro je težko izgubiti tekmo. Tokrat nam je šlo vse po načrtih, tako v obrambi kot napadu. Napadalni trio (Bale, Ronaldo in Benzema, op. p.) pa je nocoj deloval še posebno nevaren. Je ta dvoboj že odločen? Treba je vedno spoštovati nasprotnika in njegove navijače, nogomet pa je čudna zadeva in vse je še mogoče. Tudi na povratni tekmi bomo morali igrati. Prva tekma je bila za nas zelo dobra in prednost je velika, a tudi na povratni tekmi bomo morali igrati dobro,« je za Canal Plus po zmagi dejal Ancelotti.

(Foto: Reuters)

Ronaldo: To je bila še ena od zelo dobrih tekem v tej sezoni

Odlično delovanje napadalne naveze je pohvalil tudi Cristiano Ronaldo, ki je tako kot Benzema in Bale dosegel dva gola. »Vsi trije smo igrali zelo dobro in tega ne mislim le zaradi doseženih golov. Na splošno je naša ekipa danes opravila zelo dobro delo, vsi od Ikerja Casillasa do branilcev in vezistov. Letos smo odigrali že kar nekaj zelo dobrih tekem, ta pa je bila še ena od njih. Schalke tokrat ni bil na svojem najboljšem nivoju, mi pa smo zadovoljni z visoko zmago, ki nas je močno približala napredovanju v naslednji krog tekmovanja,« je za Canal Plus dejal Ronaldo.

(Foto: Reuters)