Disciplinska komisija angleške nogometne zveze je Pardewa zaradi čelnega udarca kaznovala s sedmimi tekmami prepovedi vodenja moštva, na naslednjih treh tekmah Newcastla pa ne bo smel biti prisoten niti na stadionu, medtem ko bo lahko zadnje štiri spremljal s tribun. Poleg tega bo moral trener Newcastla zvezi plačati tudi 60 tisoč funtov kazni, prejel pa je tudi opomin pred nadaljnjimi podobnimi prekrški, ki bi utegnili biti še huje kaznovani. Pardew je bil pred tem že takoj po tekmi proti Hull Cityju kaznovan s strani kluba, ki ga je po žepu udaril s kaznijo v višini 100 tisoč funtov.

Kot kaže, se Newcastle in Pardew na danes izrečeno kazen ne bosta pritožila, saj so na uradni spletni strani zapisali, da sprejemajo kazen in s tem želijo pod tem neljubim dogodkom potegniti črto.

»Kot sem že enkrat povedal, incident globoko obžalujem in se še enkrat iz vsega srca opravičujem vsem, ki sem jih prizadel s svojim dejanjem, za katerega vem, da je bilo nedopustno. Sprejemam kazen, ki mi jo je danes izrekla angleška zveza, sedaj pa se bom osredotočil k pripravi moštva na naslednjo tekmo in storil vse, da sezono končamo na čim boljši možen način,« pa je po prejeti kazni dejal Pardew.