Čeprav je Legia Varšava škotskega prvaka premagala s skupnim izidom kar 6:1, je ostala brez 4. kroga kvalifikacij. Poljski prvak je namreč povratni tekmi v igro poslal igralca Bartosza Bereszynskega, ki ni imel pravice nastopa. Uefa je povratno tekmo posledično registrirala s 3:0 v korist Celtica (skupno 4:4), ta pa se je tako uvrstil v naslednji predkrog zaradi doseženega zadetka v gosteh.

»Odločitev je zelo nenavadna, to moram priznati. Kot prvo, mi je za Legio in tamkajšnje norveške prijatelje zelo žal. Težko si je zamisliti, da smo sedaj mi v igri za ligo prvakov. A tako je odločila Uefa, sami nismo imeli pri tem čisto nič. Legia je proti nam igrala dobro, pokazala je dobro predstavo, a tu gre zgolj za odločitev Uefe. To ni moja stvar, gre za zadevo kluba in Uefe. Sem nogometni trener, odločitev moram sprejeti in ekipo pripraviti na Maribor,« je dejal norveški strateg, ki je na klop Celtica sedel v začetku junija.

Osemintridesetletni trener, ki je pred tem kar šest let vodil norveškega prvoligaša Stromsgodset, s katerim je leta 2008 osvojil norveški pokal, lani pa klub prvič po 42 letih popeljal do naslova državnega prvaka, je sedaj osredotočen zgolj še na Maribor. »Igralci si želijo igrati v ligi prvakov. Dobili smo novo priložnost in mislim, da ne bom imel težav pri pripravi svojih varovancev na tekmo.«