Inter je prvenstvo končal na zanj sila skromnem devetem mestu, kar je privedlo do zamenjave na trenerskem stolčku. Navijači kluba so pred pričetkom prihodnje sezone kljub temu optimistični, saj bo moštvo v prihodnosti vodil izvrstni strateg Walter Mazzarri, eden redkih trenerjev, ki v Italiji še nikoli ni bil odpuščen.

»Nimam skrivnosti. Moja 12-letna kariera sloni na spoštovanju pravil in vzajemnem spoštovanju znotraj moštva. Zaenkrat je vse potekalo po načrtih, kar gre pripisati mojemu dajanju pozornosti detajlom in veri v trdo delo ter požrtvovalnost. Tako igralci kot trener morajo verjeti v te ključne elemente. Z ekipo se moramo pripraviti, da bomo dosegali najvišje fizične in psihične ravni. Vztrajal bom pri trdem delu, ki je sveto,« je dejal 51-letnik, ki je pred prihodom v Milano Napoli popeljal do drugega mesta v serie A.

Mazzarri se je moral na novinarski konferenci sicer braniti tudi pred očitki nekaterih novinarjev, češ da se je z Interjevim predsednikom Massimom Morattijem dogovoril, ko je še vedno opravljal delo trenerja v Neaplju. »Odhod iz Napolija je bila moja odločitev. Kot veste, sem se že lani odločil, da bom letos zaključil štiriletni cikel v klubu. Napoli mi je ponudil novo pogodbo, ki pa sem jo zavrnil, saj sem si po štirih letih zaželel novih izzivov. Neaplja nisem zapustil, ker sem si želel oditi v Inter ali pa Rusijo,« je povedal trener in za konec dodal: »Vse povezano z Interjem mi je bilo všeč, zato sem se odločil, da svojo pot nadaljujem z njim.«