Totti je v letošnji sezoni v italijanski serie A za Romo dosegel že 11 golov in si deli osmo mesto na lestvici strelcev, kar je za 36-letnika vsekakor zavidanja vreden dosežek. Pred 11 dnevi je na zadnji tekmi Rome zadel proti Parmi, kar je bil njegov 226. gol v serie A, s čimer se je prebil na drugo mesto strelcev v najmočnejši italijanski ligi vseh časov. Ni dvoma, da gre za enega najboljših svetovnih nogometašev v zgodovini, nič kaj skromnega mnenja o sebi pa nima niti sam.

»Obstaja le en nogometaš, ki je zmožen na igrišču početi stvari, ki jih sam ne morem. To je Lionel Messi. V Italiji pa ne bi nikogar postavil pred sebe, saj konec koncev številke govorijo same zase,« je Totti izjavil za Gazzetta dello Sport.

Živa legenda Rome je v svoji karieri najbolj ponosen na naslov svetovnih prvakov, ki ga je z italijansko reprezentanco osvojil leta 2006, na klubskem nivoju pa se z veseljem spominja leta 2001, ko je bila Roma italijanski prvak. Delal je pod vodstvom številnih uglednih strokovnjakov, predvsem italijanskih.

»Marcelo Lippi je najboljši trener, s katerim sem kdaj delal. Imel je izjemno karizmo. No, tudi Fabio Capello in Luciano Spalletti sta zares odlična trenerja. S kom bi si še želel delati? Z Mourinhem,« pravi Totti.

36-letnik zaenkrat še ne razmišlja o koncu kariere, zato se nadeja, da bo kmalu podaljšal pogodbo z Romo, kar glede na njegove dobre predstave v letošnji sezoni ne bi smelo biti neuresničljivo: »Upam, da bom podaljšal pogodbo. Prihodnji teden se dobiva s predsednikom kluba, da se dogovoriva o prihodnjem sodelovanju.«