Tottenham je že nekaj dni v lovu za Brazilcem Willianom, ki je zaradi finančnih težav lastnika kluba primoran zapustiti Anži iz Mahačkale. Čeprav je sprva kazalo, da bo nogometaša v svoje vrste zvabil Liverpool, je Tottenham v zadnjem hipu očitno le uspel zaigrati na prave strune in brazilskega virtuoza zvabiti na White Hart Lane.

Willian se je namreč danes pojavil na londonskem letališču, v roku 24 ur pa bo pod nadzorom Tottenhamove zdravniške službe opravil podroben zdravniški pregled. Če ga bo prestal brez zapletov, bi utegnil v naslednjih dneh tudi podpisati pogodbo z Londončani. Odškodnina za Brazilca znaša 35 milijonov evrov.

Enako visoko odškodnino pa je Tottenham pripravljen plačati tudi za 21-letnega Argentinca Rome, Erika Lamelo, ki ga Londončani že dlje časa budno spremljajo in so ga označili za najprimernejšega naslednika Garetha Balea. Ker je odhod Valižana k madridskemu Realu še vedno precej verjetna opcija, so predstavniki Tottenhama že stopili v stik z Romo.

Športni direktor Rome Walter Sabatini je tako danes pripotoval v angleško prestolnico, kjer se je sestal z izvršnim direktorjem Tottenhama Francom Baldinijem, da bi se pogovorila o možnostih prestopa Lamele.

Glede na to, da je Tottenham letos že porabil 67 milijonov evrov za Roberta Soldada, Paulinha, Nacera Chadlija in Etienna Capoueja, je bolj ali manj jasno, da si lahko dodatnih 70 milijonov za okrepitve privošči le s prodajo svojega največjega zvezdnika. Balea si Real želi že več tednov, očitno pa je vse bližje tudi dogovor o višini njegove odškodnine, ki bo zagotovo znašala okoli 100 milijonov evrov.