Kakšen je utrip goriške slačilnice pred tekmo sezone?

Motiviranost in napetost sta na vrhuncu. Razpoloženje v ekipi je enkratno. Pozitivna energija je skoraj otipljiva. Nestrpno čakamo na prvi žvižg sodnika v upanju, da se bo tekma razpletla po naših načrtih. Na vsaki tekmi z Mariborom smo se nekaj naučili, da smo še boljši in zrelejši. Finale pa je pravi izpit, da pokažemo, kaj smo se doslej naučili.

Finale je na Bonifiki, na katero letos po dveh tekmah s Koprom nimate lepih spominov.

Stadion je eden lepših v državi, a spomini na Bonifiko niso preveč lepi, saj sta bili obe tekmi burni in za nas neuspešni. Ker je Nova Gorica blizu Kopra in gre za veliko lokalno primorsko rivalstvo, bi bilo slavje ob osvojitvi pokala na stadionu hudega rivala še veliko slajše.

V goriški zasedbi so v večini nogometaši iz Italije, kjer pokalno tekmovanje nima takšne veljave kot v Sloveniji.

Večina igralcev v dosedanjih karierah še ni dosegla izjemnega uspeha, zato tudi italijanskim nogometašem finale pomeni izredno veliko. Zmaga v finalu bi bila velika spodbuda za prihodnost. Finale je tudi nagrada za trud, ki smo ga vložili v dosedanje delo sezone, zlasti v polfinalu je bil Rudar izjemno kakovosten in žilav tekmec.

Posebnost Gorice je sodelovanje s Parmo. Na začetku ste Slovenci sedeli v enem kotu slačilnice, Italijani pa v drugem.

Ko gre za tako veliko spremembo, si na začetku malo skeptičen, a z vsakim dnem smo se bolje razumeli v slačilnici, na igrišču in zunaj njega. Kemija je bila vsak dan boljša, prišli so uspehi, trenutno je razpoloženje odlično.

Tudi navijači so razdeljeni. Del javnosti na Goriškem se še vedno ni sprijaznil, da imajo Italijani v klubu glavno besedo.

V primerjavi z začetki lani poleti je vse več ljudi, ki podpirajo projekt sodelovanja. Igralci smo vse bolj prepoznavni, ljudje nas ustavljajo na novogoriških ulicah in se z nami fotografirajo, prosijo za avtogram.

Pokal bi bil za Gorico obliž za neuspehe v državnem prvenstvu, kjer ste spomladi izgubljali tekme s konkurenti za naslov podprvaka.

Žal v drugem delu sezone nismo znali realizirati številnih priložnosti, ki smo si jih priigrali. Točk je manj od naših želja. Finale pokala bo povsem nekaj drugega. To bo posebna tekma, motivacija bo na višji ravni.

Glede na predstave jeseni je bila Gorica pred začetkom pomladi prvi kandidat, ki lahko ogrozi primat Maribora.

Tudi naša pričakovanja so bila takšna. Žal se je vse obrnilo v drugo smer. Ekipa je mlada. Smo na začetku projekta, potrebujemo še veliko tekem, da bomo prišli na raven Maribora. Pričakujem, da bomo že v naslednji sezoni uvrščeni višje od četrtega mesta. jo